Austrumu slimnīca Covid-19 dēļ ierobežo ambulatoro pakalpojumu sniegšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

No šodienas Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) tiks būtiski ierobežota ambulatoro pakalpojumu sniegšana, tostarp ar atsevišķiem izņēmumiem būs atceltas ambulatorās konsultācijas un netiks sniegti pakalpojumi dienas stacionāros, informēja slimnīcas pārstāve Ilga Namniece.

Koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības dēļ ieviesto ierobežojumu mērķis ir pasargāt mediķus, pacientus un viņu tuviniekus, kā arī slimnīcas stacionāru apmeklētājus un darbiniekus.

Vienlaikus ar jau minētajiem ierobežojumiem no šodienas netiks veiktas ķirurģiskās operācijas dienas stacionārā, būs atceltas maksas vizītes pie speciālistiem, nebūs iespēja izmantot podologa jeb pēdu speciālista pakalpojumus, kā arī nebūs pieejamas ārstu konsultācijas Reto slimību kabinetā.

RAKUS mediķi turpinās pacientiem sniegt ķīmijterapiju, nodrošinās bioloģisko medikamentu terapiju, dzīvībai svarīgo orgānu aizstājējterapiju, staru terapiju, dienas stacionāra pakalpojumus hematoloģijā, kā arī medicīnisko palīdzību pacientiem, kuriem būs jāturpina vai jāpabeidz neatliekamā kārtā uzsākta ārstēšana.

Rīgas Austrumu slimnīcas Diagnostiskās radioloģijas centrā diagnostiskos izmeklējumus joprojām varēs veikt zaļā koridora pacienti un tie, kuriem nepieciešama nepārtraukta mediķu uzraudzība, proti, onkoloģiskie pacienti, HIV un AIDS pacienti, kā arī tuberkulozes pacienti.

Tāpat izmeklējumus arī turpmāk varēs veikt pacienti, kuriem nepieciešama traumu seku novērošana un novēršana, kā arī tie pacienti, kuriem pēc lielo locītavu endoprotezēšanas operācijām atveseļošanās posmā nepieciešama mediķu uzraudzība. Tāpat Zaļā koridora pacientiem būs pieejami endoskopijas izmeklējumi.

Joprojām pacientiem būs pieejamas hematologu konsultācijas, onkologu ķīmijterapeitu konsultācijas, konsultācijas, kas notiek saistībā Zaļo koridoru un konsultācijas pacientiem ar onkoloģisku patoloģiju. Vienlaikus tiks nodrošinātas ārsta traumatologa konsultācijas, kas nepieciešamas traumu seku novērošanai un pacientiem pēc lielo locītavu endoprotezēšanas, kā arī konsultācijas pacientiem ar aizdomām par ādas melanomu.

Stacionāra Latvijas Infektoloģijas centrs Infektoloģijas poliklīnikā būs pieejamas konsultācijas vīrushepatīta, HIV un AIDS pacientiem un konsultācijas lipīgo ādas slimību un seksuāli transmisīvo slimību pacientiem. Līdzestības kabineta konsultācijas varēs saņemt attālināti pa tālruni - 67014736 vai 20205353. Savukārt Vakcinācijas kabinets turpinās strādāt ierastajā kārtībā.

Tuberkulozes un plaušu slimību centra stacionārā Rīgas ambulatorajā nodaļā joprojām būs pieejamas ārstu konsultācijas tuberkulozes pacientiem un pacientiem ar aizdomām par saslimšanu ar tuberkulozi.

Rīgas Austrumu slimnīcā pacientiem tiks nodrošināta nieru aizstājterapija, tāpat arī Ķīmijterapijas un hematoloģijas dienas stacionārā un Staru terapijas dienas stacionārā mediķi turpinās strādāt un sniegt medicīnisko palīdzību ierastajā kārtībā.

Turpretim Rīgas Austrumu slimnīcas pacientiem ar hroniskām saslimšanām konsultācijas tiks nodrošinātas attālināti, kamēr ambulatorie konsiliji tiks organizēti bez pacienta līdzdalības.

Ja konsilijs nevarēs pieņemt lēmumu bez pacienta līdzdalības vai arī ja tomēr ārstu konsīlijā būs nepieciešama pacienta klātbūtne, RAKUS pārstāve norāda, ka slimnīca nodrošinās visu nepieciešamo, lai šī konsultācija notiktu drošā vidē un neradītu pacienta veselības apdraudējumu.

Ņemot vērā Covid-19 infekcijas izplatības riskus, Rīgas Austrumu slimnīcas ārsti informē un lūdz ņemt vērā, ka plānveida ambulatorie pakalpojumi netiks sniegti pacientiem ar elpceļu slimību simptomiem.

Kā vēstīts, līdzīgus lēmumus pieņēmušas arī citas ārstniecības iestādes, tostarp, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca un Bērnu klīniskā universitātes slimnīca.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

 GALERIJA: Rīgā no Vācijas ieradies prāmis ar repatriētajiem Baltijas iedzīvotājiem

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu