Pēc robežkontroles atjaunošanas pierobežas alkohola veikalos dramatiski sarucis klientu skaits no Igaunijas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Alkohols. Ilustratīvs attēls.
Alkohols. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pēc robežkontroles atjaunošanas alkohola veikalos pie Igaunijas robežas dramatiski sarucis klientu skaits no kaimiņvalsts.

Daži veikali saīsinājuši darba laiku, bet citi slēgti.

"CO Alco SIA" valdes loceklis Veljo Madibergs Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR pastāstīja, ka kopš trešdienas uzņēmuma veikals "Goalco" Ainažos pārtraucis darbu.

"Tas mūs skāris ļoti smagi. Mēs slēdzām veikalu, nav jēgas strādāt," sacīja Madibergs.

Veikalam ir apmēram 15 darbinieku un, pēc Madiberga teiktā, vēl nav izlemts, kā rīkoties tālāk, tostarp, vai atlaist cilvēkus. "Co Alco" vadībai nav skaidrs, vai uzņēmums atbildīs Latvijas valsts solītās palīdzības kritērijiem. Netiek arī plānots slēgt veikalu pavisam, jo ir cerība, ka pēc ierobežojumu atcelšanas tirdzniecību varēs atsākt.

Savukārt uzņēmuma "Aldar Latvia" veikaliem "Superalko" Valkā un Ainažos saīsināts darba laiks, bet Veclaicenē veikals nestrādā. liecina informācija "Superalko" mājaslapā. Daži darbinieki paņēmuši atvaļinājumu, citi - slimības lapu, taču atlaists neviens nav, sacīja "Aldar Latvia" valdes loceklis Lauri Uibo.

Veikalu tīkla "Alko 1000" līdzīpašnieks Einars Visnapū pastāstīja, ka robežkontrole ļoti negatīvi ietekmējusi tirdzniecību, tomēr Igaunijas iedzīvotāji veikalos joprojām iegriežas. Slēgt veikalus "Alko 1000" vadība noteikti neplāno, norādīja Visnapū.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu