Kalkulators, kas pavēstīs, cik tualetes papīra tev nepieciešams (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Tualetes papīrs
Tualetes papīrs Foto: Unsplash

Izskatās, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums cilvēkos viesis ne vien bailes no slimības, bet arī bailes, ka pietrūks tualetes papīra.

Šīs bailes likušas cilvēkiem krietni vien patukšot tualetes papīra plauktus lielveikalos, atstājot daudzus citus bez nepieciešamā produkta. 

Lai liktu punktu šim nepamatotajam un neracionālajam ārprātam, lūk, pieejams kalkulators, kas palīdzēs aprēķināt patieso nepieciešamā tualetes papīra daudzumu. 

Piemēram, četru cilvēku lielai ģimenei divu nedēļu izolācijā būs nepieciešami aptuveni 16 ruļļi tualetes papīra. Savukārt diviem cilvēkiem sešu nedēļu izolācijā attiecīgi būs nepieciešami 24 ruļļi tualetes papīra, bet astoņiem cilvēkiem mēnesi ilgā izolācijā - 67 ruļļi. 

Šie aprēķini balstīti faktā, ka katram cilvēkam dienā ir nepieciešami aptuveni 0,27 ruļļi tualetes papīra. Tāpēc, ja tev kaut kādu iemeslu dēļ ir nepieciešams vairāk vai mazāk tualetes papīra, tad šie aprēķini var nebūt derīgi. 

Šis kalkulators arī simbolizē to, ka ir labi vismaz krīzes situācijās domāt ne tikai par sevi, bet arī par citiem.  

Cilvēku neizprotamā apsēstība ar tualetes papīru ir viena no neparastākajām lietām “Covid-19" izplatīšanās laikā. 

ASV, piemēram, pat zagļi nekautrējas laupīt tualetes papīra ruļļus no cilvēku automašīnām. Bet citi amerikāņi pat šķērsojuši Meksikas robežu, lai tualetes papīra ruļļus kopā ar citām pirmās nepieciešamības precēm pārvestu no turienes veikaliem. 

Izdevumā “Newsweek" iepriekš tika ziņots, ka Oregonas policija aicinājusi cilvēkus nezvanīt viņiem, kad beigušies tualetes papīra krājumi. 

“Senie jūrnieki tualetes papīra vietā izmantoja vecas virves gabalus, kas piesūcināti ar jūras ūdeni, bet senie romieši izlīdzējās ar jūras sūkļiem uz kociņa," rakstīts kādā Facebook ierakstā

Tas nozīmē vien to, ka tualetes papīra trūkums nav pasaules gals, proti, to var aizstāt kaut vai ar vecām avīzēm. Sliktākajā gadījumā būs jāiztiek ar krāna ūdeni. Musulmaņi jau sen tā dara.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu