"Luminor" piešķīrusi kredītbrīvdienas vairāk nekā 500 klientiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Luminor
Luminor Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Luminor Bank" filiāle Latvijā kredītbrīvdienas piešķīrusi vairāk nekā 500 klientiem, aģentūrai LETA pavēstīja bankas sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Kronberga.

Viņa norādīja, ka interese par kredītbrīvdienām ir strauji pieaugusi - ja pirms Covid-19 epidēmijas bankā par kredītbrīvdienām interesējās vien pāris klienti mēnesī, tad šobrīd nedēļas laikā kredītbrīvdienas piešķirtas vairāk nekā 500 bankas klientiem.

"Redzam, ka šobrīd lielāko interesi izrāda tieši pašnodarbinātie, individuālie komersanti un mikrouzņēmēji. Savukārt, skatoties pa nozarēm, dominē klienti, kas strādā tūrisma un dažādās transporta un pārvadājumu jomās," informēja "Luminor" filiāles Latvijā vadītāja Kerli Gabrilovica.

Privātpersonām, kurām ir radušās finanšu grūtības apmaksāt ikmēneša kredīta maksājumu, kredītbrīvdienas "Luminor" ir iespējams pieteikt dažādiem aizdevumu veidiem - līzingam, hipotekārajam un patēriņa kredītam.

Taču, pēc bankas apkopotajiem datiem, visbiežāk atbalsts nepieciešams hipotekārajiem kredītiem - aptuveni 90% no kredītbrīvdienu pieteikumiem ir šiem kredītiem, kam pamatsummas atmaksu iespējams atlikt uz periodu līdz sešiem mēnešiem. Savukārt patēriņa un līzinga aizdevumiem pamatsummas atmaksu iespējams atlikt uz periodu līdz trim mēnešiem. 

Jebkurā no šiem aizdevumu veidiem kredītbrīvdienas klients var pieteikt pilnībā attālināti, nedodoties uz banku, bet gan uzrakstot pieteikumu internetbankā, piebilda bankā, atzīmējot, ka kredītbrīvdienas tiek piešķirtas, nemainot līguma nosacījumus un bez komisijas maksas.

Savukārt korporatīvajiem klientiem likviditātes grūtību gadījumā banka piedāvā trīs līdz sešu mēnešu kredītbrīvdienas.

Kredītbrīvdienas paredzētas tiem klientiem, kas nonākuši finanšu grūtībās un, situācijai stabilizējoties, tās klients varēs pārtraukt jebkurā brīdī. Tas nozīmē, ka šajā laikā tiek atlikta aizdevuma pamatsummas atmaksa, kas ļauj uzņēmumiem un mājsaimniecībām pārdzīvot brīdi, kamēr globālās pandēmijas ietekmes dēļ ir radušās finanšu grūtības. Atliktie maksājumi pēc kredītbrīvdienām tiek izdalīti uz attiecīgi atlikušo maksājumu periodu, kā arī arvien ir jārēķinās ar procentu maksājumiem.

Jau vēstīts, ka 2017.gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank", savukārt 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu