Lielbritānijas valdība aicina pilsoņus palikt mājās

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Cenšoties ierobežot Covid-19 izplatību, Lielbritānijas valdība aicinājusi pilsoņus palikt mājās.

Nedēļas nogalē Lielbritānijā daudzos parkos, pludmalēs un citās atpūtas vietās bija novērojams liels skaits cilvēku, kas acīmredzami neievēroja ieteikumus ierobežot socializēšanos.

Veselības ministrs Metjū Henkoks aicināja iedzīvotājus palikt mājās, ja tas iespējams, lai pasargātu valsts veselības aprūpes dienestu tā cīņā pret Covid-19 pandēmiju.

Ministrs intervijā raidorganizācijai BBC sacīja, ka valdība gatavojas ieviest stingrākus ierobežojumus, ja sabiedrība un uzņēmumi neievēros sociālās distancēšanās politiku.

Valdības jaunākās rekomendācijas, kas publiskotas šodien, paredz, ka cilvēki var doties pastaigā vai sportot ārpus mājas, ja viņi ievēro vismaz divu metru distanci līdz citiem cilvēkiem.

Henkoks BBC sacīja, ka valdība neizslēdz stingrāku karantīnas režīma noteikšanu, piebilstot, ka valdība, protams, arī seko līdzi tam, kas notiek citās valstīs.

Lielbritānijā ir slēgtas skolas, uzņēmumiem ieteikts organizēt darbu no mājām un cilvēki aicināti neizmantot sabiedrisko transportu.

Darbu pārtraukt ieteikts kafejnīcām, krogiem, restorāniem un izklaides vietām, bet ēdināšanas iestādēm atļauts piedāvāt klientiem ņemt ēdienu līdzi uz mājām.

Tikmēr vairākās Lielbritānijas pilētas ziņojušas par tūristu skaita pieaugumu nedēļas nogalēs.

Skotijas tūrisma ministrs sestdien pauda sašutumu par dažu viesu "pārgalvīgo un bezatbildīgo uzvedību".

Ministrs uzsvēra, ka tas tūlīt pat ir jāizbeidz.

"Cilvēkiem nevajadzētu doties uz laukiem un salām (..). Viņi apdraud dzīvības," sacīja ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu