Vjetnamiešu blogeri uzbūvē pasaulē ātrākā auto versiju no kartona

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Vjetnamiešu blogeri uzbūvē pasaulē ātrākā auto Bugatti Chiron versiju no kartona
Vjetnamiešu blogeri uzbūvē pasaulē ātrākā auto Bugatti Chiron versiju no kartona Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Vjetnamiešu blogeri YouTube kanālā NHẾT TV publicējuši videopamācību, kā vienkāršiem līdzekļiem var uzbūvēt savu personīgo Bugatti Chiron, kurš citkārt maksātu miljonus un piegāde arī pēc to samaksāšanas būtu jāgaida neciešami ilgi.

Apzinoties šīs problēmas, kā arī ierobežoto budžetu, vjetnamiešu blogeri ķērās pie darba un uzbūvēja savu personīgo Chiron, kuram pasaulē nav līdzvērtīga. 

Līdzīgi kā citiem šo pašdarbnieku superauto projektiem, arī Chiron šasija izgatavota no sametinātām caurulītēm, kas sastiķētas uz acumēru. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Vjetnamiešu Chiron virsbūve nav izcilāka. Tā izgatavota no kartona un, cik vien iespējams, līdzinās īsta Chiron "apģērbam". Automobilim ir visi svarīgākie franču kupejas dizaina elementi - pakava formas radiatora režģis, lukturu bloki ar četriem segmentiem, kā arī zīmola automobiļiem raksturīgais C burta formas elements sānos.

Avots: NHẾT TV

Virsbūves aerodinamika gan rada pamatotas bažas, jo spraugas ir lielas un paneļu salaiduma vietas vairāk nekā neprecīzas. No otras puses - automobilim, kura jauda ir tikai 2 KP (kājuspēki), jo piedziņai izmantots zobratu, pedāļu un ķēdes mehānisms, aerodinamika ir pēdējā vietā. Un, ja godīgi, jāšaubās, vai vjetnamiešu Chiron izturētu pat pamata testus vēja tunelī; visdrīzāk jau pie pirmajiem ventilatora apgriezieniem no mašīnas paliktu rāmis vien.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Jāpiezīmē, ka šis nav pirmais ielas sporta auto, kas ar ierobežotiem līdzekļiem tapis kāda garāžā. Iepriekš esam vēstījuši par Fiat Uno, kas pārbūvēts par Lamborghini Aventador, Porsche GT3 RS no plastmasas caurulītēm, kā arī poļu Mercedes-Benz SLS AMG, kas kādreiz bija velosipēds, bet Brazīlijā pirms kāda laika pat tika likvidēta ražotne, kur neīstas supermašīnas tika ražotas masveidā un pēc tam tirgotas par piecreiz zemāku cenu nekā veikalā.

Starp citu arī Chiron iepriekš ir piedzīvojis brīnumainas pārvērtības, jo dāņu LEGO pirms pāris gadiem no plastmasas klucīšiem uzbūvēja pilna izmēra automobili, kurš piedevām brauc!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu