Uz laiku plāno atcelt ostas maksājumus "Tallink" piespiedu dīkstāvē esošajiem prāmjiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Rīgas brīvostas pārvalde lems par iespēju Igaunijas prāmju operatora "Tallink" piespiedu dīkstāvē Rīgas ostā esošos abus prāmjus - "Isabelle" un "Romantika" - uz laiku atbrīvot no ostas maksām, aģentūru LETA informēja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola.

Viņa skaidroja, ka saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības mazināšanai noteiktajiem starptautisko pasažieru pārvadājumu ierobežojumiem ir apturēta arī "Tallink" līnijas prāmju satiksme starp Rīgu un Stokholmu.

Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Viesturs Zeps norādīja, ka šajā situācijā ir jāmeklē veidi, kā var atbalstīt ostas partnerus un kopīgi pārvarēt šo krīzi, vienlaikus domājot par nākotni, kad situācija normalizēsies. 

"Dīkstāves šodien īpaši negatīvi ietekmē pasažieru pārvadātājus, kuriem katra diena nes būtiskus finansiālus zaudējumus. Tie ir uzņēmumi, kas nodrošina darbavietas, maksā nodokļus un balsta mūsu valsts ekonomiku," skaidroja Zeps.

Viņš norādīja, lai sniegtu atbalstu un palīdzētu pārvarēt šo ekonomiski smago situāciju, Rīgas brīvostas pārvalde lems nepiemērot piestātņu maksu abiem ostā esošajiem "Tallink" līnijas prāmjiem līdz brīdim, kad būs iespējams atsākt pasažieru pārvadājumus.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu. 

"Tallink Latvija" Rīgas ostā strādā kopš 2006.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu