SPECIĀLI TVNET COVID-19 Dānijā, vietējo pieredze (3)

Jānis Vingris
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Vingris sarunā ar dāni Ulriku
Jānis Vingris sarunā ar dāni Ulriku Foto: kadrs no video

1591 inficēto un 32 mirušo, tādi ir jaunākie COVID-19 dati no Dānijas. Atbildīgās iestādes ir daudz strādājušas, lai informētu iedzīvotājus par vīrusa bīstamību, Dānijas policija ir aktīva sodu piemērošanā iedzīvotājiem, kuri ignorē pulcēšanās aizliegumus. Sarunā ar TVNET no Dānijas ar saviem novērojumiem par pašreizējo situāciju dalās mazpilsētā dzīvojošais Deivids un galvespilsētas iemītnieks Ulriks.  

Kopš sarunas ar Deividu ir pagājušas trīs dienas un mirušo skaits no deviņiem ir pieaudzis līdz 32. 

Deivids stāsta, ka saistībā ar koronavīrusa epidēmiju pirmo reizi sešdesmit gadu laikā televīzijā ar runu ir uzstājusies Dānijas karaliene, aicinot dāņus ievērot ierobežojumus. Viņš arī atklāj, ka sods par pulcēšanās liegumu neievērošanu ir ap 200 eiro. 

Ulriks stāsta, ka, neskatoties uz saulainajām pavasara dienām, Kopenhāgena ir tukša. Viņaprāt epidēmijas dēļ dāņi vairāk izmanto riteņus, vilcieni joprojām kursē, bet, lai tajos iekļūtu, rezervācija iepriekš jāveic internetā.  Vilcienu pasažieriem sēdvietas tiek iedalītas tā, lai viņi atrastos tālāk viens no otra. Ulriks ir novērojis, ka pārtikas veikalos pārtikas netrūkst, izņemot tualetes papīru un raugu, ko dāņi vienmēr izpērk krīzes situācijās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu