#būsimvienoti ⟩ Labākās aplikācijas virtuālajai saziņai ar draugiem un ģimeni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Sociālā distancēšanās un pašizolācijas nepieciešamība pārsteidza cilvēkus nesagatavotos, padarot video saziņu par galveno saziņas rīku. Tomēr, kuras no daudzajām aplikācijām ir vislabākās un ērtākās ģimenes un draugu vidū? Lūk, kāds ir tehnoloģiju ziņu vietnes "Tech Crunch" ekspertu viedoklis.

Šis saraksts ir paredzēts indivīdiem, kas meklē ērtākas iespējas saziņā ar citiem, nevis biznesa kompānijām. Lielāka uzmanība pievērsta parastā cilvēka ikdienas vajadzībām. Visas aplikācijas ir bezmaksas un darbojas uz dažādām platformām. 

Grupu saziņai

"Skype"

Foto: Unsplash

“Skype" mums kalpo jau ļoti ilgu laiku un, lai arī tā darbvirsmas lietotne ir vāja, tomēr mobilā versija ir ērta, ātra un bezmaksas. Tiesa, šī saziņas lietotne ir lieliska, kamēr fokusējamies tieši uz video saziņu, jo citas lietotnes funkcijas prasītos krietni vien uzlabot. 

"Zoom"

Foto: Reuters/ScanPix

“Zoom" ir viena no populārākajām biznesa video konferenču aplikācijām tās uzticamības un citu iemeslu dēļ. Tā īsti nav paredzēta personisko zvanu veikšanai, tomēr aplikācijas bezmaksas versija tam noder tīri labi. Diemžēl, bet tai ir 40 minūšu limits grupu zvanos, kas nav daudz. Pēc šīm 40 minūtēm visiem zvans būs jāsāk no jauna. “Zoom" arī tiek kritizēts par slēptu datu ievākšanu, tāpēc, ja tu vēlies vienkārši papļāpāt ar kādu attālināti, pastāv labākas opcijas. 

Draugiem un ģimenei

"Facebook Messenger"

Foto: Unsplash

“Messenger" ir populārs laba iemesla dēļ - tas darbojas labi teju visos digitālās saziņas veidos, kādus tev varētu ievajadzēties. Video zvanā bezmaksas versijā var piedalīties līdz astoņiem cilvēkiem un sarunāties neierobežoti ilgu laiku. Savukārt, kad sarunājas divi cilvēki, aplikācija pārslēdzas uz citu struktūru, mainot serveri, kas novērš potenciālu programmas “uzkāršanos". Protams, tas ir “Facebook" produkts, kas nozīmē to, ka “Messenger" lietotājam ir jābūt reģistrētam šajā sociālajā tīklā. Ne visi to vēlas.  

"WhatsApp"

Foto: Unsplash

Iedomājies, ka “WhatsApp" ir “Facebook Messenger" nūģīgais, mazāk izskatīgais radinieks. Par spīti savam neglītumam šī aplikācija ir populāra visā pasaulē sava privātuma dēļ. Lai arī video saziņa nav tās galvenā funkcija, tā ir iespējama, ievērojot četru cilvēku limitu.  

"Google Duo" jeb "Hangouts"

Foto: AP/Scanpix

“Duo" ir viens no kompānijas “Google" saziņas produktiem, kas sākās kā “Allo" papildinājums un bija domāta kā “Hangouts” patērētāja versija. Aplikācija strādā labi, ērti sasinhronizējoties ar esošajiem “Google" kontaktiem un ļaujot veikt bezlimita video zvanus. Tomēr šis nav populārs “Google" produkts, tāpēc nepieķeries tam pārāk cieši, jo tas var nepastāvēt ilgi. 

"Marco Polo"

Šī īsti nav video čata aplikācija, tomēr noderēs tiem, kas nevēlas vienmēr sazināties tiešraidē - seju pret seju. “Marco Polo" ir tāds kā racionalizēts “Snapchat", ļaujot sūtīt īsus video ģimenei un draugiem. Video var pievienot dažādus filtrus un maskas. Ja tev un taviem draugiem ir grūti nosēdēt vairākas stundas no vietas, sarunājoties tiešraidē, šī varētu būt laba alternatīva.  

"FaceTime" un "Instagram"

Foto: EPA/Scanpix

“FaceTime" ir lielisks, tomēr tās iespējas un praktiskums ir limitēts. Tomēr, ja taviem draugiem ir “Apple” produkti, šī aplikācija ir ērta un vienkārša opcija. Savukārt aplikācijai “Instagram" video zvana opcija ir pieejama tiešajā saziņā, kas ir ērta steidzamos zvanos.  

Jautrībai kopā

"Houseparty"

“Houseparty” savu zīmolu nostabilizēja pusaudžu vidū, kas šo aplikāciju izmantoja, lai čatotu ar draugiem, neatstājot savas mājas. Šī aplikācija ir ērta starp tuvu draugu grupām, ļaujot uzzināt, kad kāds no draugiem ir pieejams un ērti pievienoties čatam. Aplikācijā ir iebūvētas arī spēlītes.    

"Discord"

Foto: Unsplash

“Discord" pavisam noteikti ir čempions ar spēlēm saistītā komunikācijā. Lai arī aplikācija lielākoties ir paredzēta audio saziņai, tomēr video opcija arī ir iespējama. Tiesa, daudzi lietotāji varētu atzīt šīs aplikācijas saskarni par neērtu un mulsinošu.  

"Bunch" un "Sqad"

Jaunāka ir aplikācija “Bunch”, kas fokusējas uz grupu spēlēm video zvana laikā, bet “Squad" koncentrējas uz dalīšanos ar to, kas notiek tavā telefonā, čata laikā. Proti, tu vari, piemēram, attālināti ar kādu kopā lietot aplikāciju “Tinder", skatīties video kopā utt.

Foto: TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu