Viens klients dienā jeb kā šobrīd klājas skaistumkopšanas meistariem (8)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: unsplash.com

Šajā neziņas laikā arī skaistumkopšanas nozares pārstāvji, tāpat kā visi, cer uz valsts atbalstu. Kā šobrīd sokas frizieriem, kosmetologiem un manikīra meistariem?

Frizieris Jānis Raubens, lai gan klientu skaits viņam esot sarucis apmēram uz pusi, nāk uz darbu katru dienu.

Paša ierīkotā frizētava viņam ir vienīgais ienākumu avots, tāpēc darbs ar piesardzības pasākumiem turpinās ierastā režīmā. 

“Protams, sākumā ir jautājumi, vai nav inficējies, vai nav kaut kādi simptomi, un, ja piekrīt, tad darbs notiek. Man jau tas griezums 15-20 minūtes. Mēģinām nešķaudīt viens otram virsū. Man jau ir darbs tāds: ja es nāku uz darbu, man ir nauda. Tāpēc biežāk jābūt darbā vienkārši,” raidījumam "900 sekundes" stāsta frizieris.

Pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas, daudzi skaistumkopšanas saloni jau ir aizvērti. Friziere no Jūrmalas Vija Krūmiņa piespiedu atvaļinājumā atrodas jau nedēļu. Salonu aizvēra, jo klienti vairs nenāca: “Viens klients dienā – tas jau nav darbs. Daudzi palika mājās. Un tad bija teikts, ka uz darbu brauc tikai tie meistari, kas ar privāto transportu brauc. Un tie cilvēki, kas izmantoja sabiedrisko transportu, vienkārši nevarēja nokļūt līdz savam salonam.” 

Skaistumkopšanas nozarē ir reģistrēti 1542 uzņēmumi un 4334 fiziskās personas. Liela daļa ir saistīta ar tūrisma plūsmu un slēgti līdztekus viesnīcām, SPA centriem un tagad arī lielveikaliem brīvdienās.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu