Tramps lielās ar savu Covid-19 preses konferenču reitingiem (1)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien lielījās ar to, ka viņa preses konferences par Covid-19 vēro miljoniem cilvēku. Tās ir pat populārākas par realitātes šovu "The Bachelor", tviterī sajūsminājās Tramps.

"The New York Times", atsaucoties uz reitingu aģentūru "Nielsen", pagājušonedēļ ziņoja, ka Trampa dienišķo preses konferenču vidējā auditorija kabeļtelevīzijā ir 8,5 miljoni cilvēku.

Laikraksts norādīja, ka arvien vairāk cilvēku skatās preses konferences, jo ir noraizējušies par vīrusa izplatību un vairāk laika pavada mājās.

23.martā raidorganizācija MSNBC pēc aptuveni stundas pārtrauca raidīt Trampa preses konferenci. Vēlāk MSNBC paziņoja, ka "informācija vairs nešķita vērtīga nozīmīgajai diskusijai par sabiedrības veselību", norāda aģentūra "Reuters".

Tramps savās preses konferencēs vairākkārt sniedzis realitātei neatbilstošu informāciju par savas administrācijas reakciju uz Covid-19, kā arī apšaubījis veselības nozares amatpersonu izteikto brīdinājumu nopietnību.

Piemēram, 26.martā Tramps paziņoja, ka pandēmija esot "kaut kas tāds, par ko neviens neticēja, ka tas varētu notikt šajā valstī". Tomēr sabiedrības veselības jomas amatpersonas jau vairākus gadus ir brīdinājušas, ka valsts nav sagatavota tam, lai vajadzības gadījumā varētu ierobežot pandēmiju.

Tramps vairākas nedēļas noraidīja Covid-19 uzliesmojuma nopietnību. Tas mainījās marta vidū, kad Tramps izsludināja ārkārtas stāvokli.

ASV līdz šim apstiprināti vairāk nekā 122 000 saslimšanas un 2112 nāves gadījumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu