Izveidots elektroniskais katalogs tuvāko vietējo pārtikas piegādātāju meklēšanai katrā reģionā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) izveidojis elektronisko katalogu katrā valsts reģionā tuvāko vietējās pārtikas produktu ražotāju meklēšanai, kuri nodrošina arī savas produkcijas piegādi, aģentūru LETA informēja LLKC.

LLKC elektroniskais katalogs www.novadagarsa.lv sāk strādāt no pirmdienas, 30.marta, un tajā var atzīmēt izvēlni "Iespējama piegāde" un atrast sev tuvāko vietējo produktu ražotāju. Interaktīvajā kartē var uzklikšķināt uz izvēlētās saimniecības nosaukuma un redzēt, kādi tieši produkti pieejami, kā tos iespējams pasūtīt, kā jāveic apmaksa. 

LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja Elīna Ozola aicināja kataloga sniegto iespēju izmantošanai ar sev interesējošo saimnieku sazināties individuāli. Tādējādi, pēc viņas teiktā, uzreiz kļūs skaidrs, vai viņam pieejami jūs interesējošie produkti, kā tieši viņš tos piedāvā saņemt un kā - veikt apmaksu.

Katalogā informācija tiek aktualizēta regulāri, tādēļ aizvien pieejami dati par jauniem saimniekiem un viņu piedāvāto produkciju. Pašlaik tajā ievadīta informācija par vairāk nekā 380 saimniecībām, no kurām piegādes nodrošina 267. 

LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis pauda cerību, ka attiecīgā interneta vietne kļūs ar zemnieku, mājražotāju, pašvaldību iecienītu portālu savu ražotāju sasaistei un kopā savešanai pārtikas produktu iepirkšanai, kā arī noderēs ikkatram, kurš vēlas savā galdā celt pašmāju ražotāju produkciju.

Katalogs izveidots līdz ar LLKC rīkoto pasākumu "Novada garša".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu