Jēkabpilī pulcēšanās ierobežojumus lielākoties neievēro bērni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērnudārza rotaļu laukums. Ilustratīvs attēls.
Bērnudārza rotaļu laukums. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Jēkabpilī ārkārtējā situācijā noteiktos pulcēšanās ierobežojumus lielākoties neievēro bērni, atklāja pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieks Indulis Surkulis.

Viņš stāstīja, ka policija ar kolēģiem no Valsts policijas (VP) "sadalījusi pilsētu", lai vieglāk koordinētu patrulēšanu. Likumsargi, izmantojot skaļruni, pilsētas iedzīvotājus informē par noteiktajiem ierobežojumiem.

Lai arī pilsētā ir slēgti bērnu laukumi, tieši bērni pulcēšanās aizliegumus pārkāpj visbiežāk, pulcējoties kompānijās, komentēja Surkulis, pieļaujot, ka daļai no bērniem par aizliegumiem nav pastāstījuši vecāki. Ar pārkāpējiem policija veic preventīvo darbu.

"Tikko ir saulīte, tā ir ārā. Ieraugot policijas mašīnu, mūk projām," stāstīja policijas priekšnieks. Viņš arī atzina, ka iedzīvotāji, kas ir likumpaklausīgi ikdienā, noteiktos ierobežojumus ievēro arī tagad.

Informācija par iedzīvotājiem, kas, iespējams, pārkāpj pašizolēšanās noteikumus, tiek nodota VP, jo valsts policijas darbiniekiem pieejama plašāka informācija par tam personām, uz kurām šādi ierobežojumi attiecas. Surkulis atzina, ka, tāpat kā jebkurā darbā, mēdz gadīties aizķeršanās, taču kopumā informācijas apmaiņa starp abiem dienestiem vērtēja kā veiksmīgu.

Pašvaldība policijas priekšnieks atzina, ka policistiem trūks personīgo aizsarglīdzekļu, lai gan likumsargi ir riska grupā. Tiek gaidīts, ka aizsarglīdzekļi policistiem tiks piegādāti. Tāpat jūtams arī darbinieku trūkums, jo ir policisti, kuriem pašlaik ir darbnespēja, taču tā nav saistīta ar jaunā koronavīrusa izraisīto saslimšanu Covid-19.

Kā ziņots, kopš valstī noteiktās ārkārtējās situācijas iestāšanās par ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu policijas piemērotie sodi svārstās amplitūdā no 10 līdz 150 eiro. Administratīvo pārkāpumu kodekss iedzīvotājiem par valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu līdz 350 eiro.

Savukārt Krimināllikums par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, paredz brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu. Ja minētās darbības izraisījušas smagas sekas, Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Svētdienas pēcpusdienā valdība nolēma ierobežošanas pasākumus pastiprināt. Uz ārkārtējās situācijas laiku, neievērojot divu metru distanci, proti, turpmāk vienlaicīgi pulcēties publiskās iekštelpās un publiskās ārtelpās var ne vairāk kā divas personas, personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, vecāks un viņa nepilngadīgie bērni arī tad, ja viņi nedzīvo vienā mājsaimniecībā, kā arī personas, kuras veic darba vai dienesta pienākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu