Tramps: ASV sūtīs medicīnas preces uz Itāliju, Franciju un Spāniju (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Savienotās Valstis nosūtīs medicīnas aprīkojumu uz Itāliju un vēlāk arī uz Franciju un Spāniju, lai palīdzētu šīm valstīm cīnīties pret jauno koronavīrusu, pirmdien paziņojis ASV prezidents Donalds Tramps.

Tramps sacīja, ka Itālijai paredzēts liels sūtījums, bet neprecizēja, par kādu tieši palīdzību ir runa un kad tieši tā tiks nosūtīta.

Prezidents paziņoja, ka tiks nosūtītas slimnīcām un mediķiem paredzētas preces aptuveni 100 miljonu ASV dolāru (90,6 miljonu eiro) vērtībā, un sacīja, ka Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte ir ļoti priecīgs par to.

Baltais nams atklāja, ka Tramps un Konte pirmdien runājuši pa telefonu.

Šajā sarunā Tramps apliecinājis, ka ASV strādāt kopā ar Itāliju un visiem Eiropas sabiedrotajiem un partneriem, lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatīšanos un nodrošinātu medicīnisko palīdzību visiem, kam tā nepieciešama.

Tramps ir izpelnījies kritiku par ASV federālās valdības lēno reakciju uz Covid-19 vīrusa izplatīšanos ASV.

Ainas no slimnīcām Ņujorkā un citur liecina, ka veselības aprūpes sistēma nav gatava šādai krīzei un mediķiem trūkst sejas masku un cita aprīkojuma un slimnīcām nepietiek plaušu ventilatoru.

Ņujorkas mērs pirms nedēļas brīdināja, ka pilsētas slimnīcās sāk pietrūkt plaušu ventilatoru un cita būtiska aprīkojuma.

Piektdien Tramps izdeva federālu rīkojumu, lai piespiestu autobūves uzņēmumu "General Motors" (GM) ražot plaušu ventilatorus.

Tramps sacīja, ka tiklīdz ventilatori būs saražoti pietiekamā daudzumā priekš ASV slimnīcām, tie tiks sūtīti uz Itāliju, Franciju un Spāniju un citam valstīm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu