Latvijā 35 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, kopumā jau 493 saslimušie (20)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NMPD

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 aizvadītajā diennaktī apstiprināta vēl 35 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 493 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Kā ziņots, SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs iepriekš Latvijas Radio pastāstīja, ka, ņemot vērā Latvijas apdzīvotības blīvumu un savlaicīgi ieviestos drošības pasākumus, Latvijas situācija koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ierobežošanā uz vairuma Eiropas valstu fona ir labāka.

Pēc viņa teiktā, galvenais faktors, kas pamato minēto apgalvojumu, ir tas, ka Covid-19 epidēmija Latvijā vēl ir sākotnējā fāzē, turklāt tiek ievēroti stingri karantīnas pasākumi.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Turpmāk valsts apmaksātus koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 testus veiks arī Valsts vides dienesta inspektoriem, Nacionālo bruņoto spēku aktīvā militārā dienesta pārstāvjiem, ziņu žurnālistiem, TV operatoriem un fotoreportieriem.

Šajos gadījumos pieteikšanās analīzēm tiek organizēta caur darba devēju, nevis katram individuāli piesakoties analīzēm. Tikmēr attiecībā uz medijiem, VM ir uzrunājusi Kultūras ministriju, lai no nozares tiktu deleģēta viena atbildīgā persona, kura koordinēs minēto darbinieku izmeklēšanu.

Vienlaikus VM strādā pie tā, lai vēl vairāk paplašinātu personu loku, kam veiks valsts apmaksātas Covid-19 analīzes. Plānots, ka ģimenes ārsti valsts apmaksātam Covid-19 testam drīzumā varēs nozīmēt pacientus, kuri atbildīs konkrētiem kritērijiem, piemēram, būs saslimšanas simptomi un pacients būs kādā no riska grupām vai kuru darba pienākumi saistīti ar tiešu kontaktu ar lielu skaitu cilvēku.

Šobrīd ministrija strādā pie kritēriju definēšanas un kopā ar ģimenes ārstiem izstrādā kārtību, kā šos pacientus uz analīzēm nosūtīt.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu