Džonsons nav pieslēgts plaušu ventilatoram, paziņojis ministrs (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ar Covid-19 sasirgušais Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, pasliktinoties veselības stāvoklim, aizvadīto nakti pavadījis intensīvās aprūpes režīmā, tomēr viņš nav bijis pieslēgts pie plaušu ventilēšanas aparāta, otrdien pavēstīja vecākais kabineta ministrs Maikls Govs.

"Premjerministrs saņēma zināmu atbalstu ar skābekli," radio LBC sacīja ministrs, piebilstot, ka premjers "nav bijis pieslēgts pie plaušu ventilēšanas aparāta", tomēr arī šī iekārta ir pieejama, ja tas būs nepieciešams.

55 gadus vecais Džonsons svētdien tika hospitalizēts Svētā Tomasa slimnīcā Londonā. 

Pirmdienas vakarā Džonsona pārstāvis apstiprināja, ka premjerministrs uz intensīvo aprūpi pārvietots pēc mediķu ieteikumiem un ka tur viņam tiekot nodrošināta "izcila aprūpe".

BBC vēlā pirmdienas vakarā ziņoja, ka Džonsons intensīvajā aprūpē esot ievietots ap plkst.19.00. Viņš esot pie samaņas un intensīvās aprūpes nodaļā nogādāts gadījumam, ja būs nepieciešama plaušu ventilācija, atklājuši Džonsona pārstāvji.

Džonsonam inficēšanās tika konstatēta marta beigās. Kopš tā laika viņš atradās karantīnā savā Dauningstrītas rezidencē, no kurienes attālināti piedalījies valdības sēdēs un publiskojis vairākus video vēstījumus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu