Merkura zonde priecē ar pārsteidzošām mūsu planētas fotogrāfijām (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Merkura zonde “BepiColombo”, lidojot garām Zemei, nosūtījusi pārsteidzošus mūsu planētas attēlus. 

Eiropas Kosmosa aģentūras (ESA) un Japānas Aviācijas un kosmosa izpētes aģentūras (JAXA) kopīgā misija koncentrējas uz Saulei tuvākās planētas izpēti, tomēr, lai sasniegtu savu mērķi, zondei jāveic virkne sarežģītu manevru, vēstīts vietnē "Live Science".

Viens no šiem manevriem bija pietuvošanās mūsu planētai, kad zonde nonāca 12 677 kilometru lielā attālumā no Zemes. Par laimi, kosmosa kuģis bija labi sagatavots, lai izmantotu visas šā manevra potenciālās iespējas. Proti, zondes apkalpes komanda joprojām apstrādā daudzās fotogrāfijas, ko tā uzņēma Zemei tuvākajā punktā. 

Foto: AP/Scanpix

Fotokameras uz zondes ir pagrieztas pret pašu zondi, tāpēc visās jaunajās fotogrāfijās ir redzama gan Zeme, gan daļa no pašas zondes, kas sastāv no trīs daļām. 

Zondes pietuvošanās Zemei bija cilvēces pēdējā iespēja redzēt zondi tiešā veidā no Zemes. Zondi varēja vērot katrs, kuram ir labs binoklis vai neliels teleskops, ja vien bija labi laikapstākļi un pareizā lokācija. Tagad ESA un JAXA zinātnieki paļausies tikai uz zondes atsūtītajiem datiem.

Kad “BepiColombo" 2021. gadā nonāks līdz Merkuram un 2026. gadā sāks zinātniskās operācijas planētas orbītā, cilvēkiem būs pirmā iespēja pētīt Merkuru kopš 2015. gada, kad NASA zonde “Messenger" beidza savu misiju un apzināti ietriecās Merkura virsmā.   

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu