Igaunijas nekustamo īpašumu tirgū jau sāk izjust Covid-19 ietekmi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Lai arī patlaban ir grūti spriest par koronavīrusa Covid-19 izraisītās krīzes sekām nekustamā īpašuma tirgū, Igaunijas brokeri atklāj, ka ir ievērojami samazinājies darījumu skaits, raksta portāls “Postimees”.

Portālam brokeris Arno Simpsons atklāj, ka nekustamā īpašuma tirgū ir jūtams liels kritums, it īpaši lauku māju tirgū Tartu apgabalā. “Tagad krīze ir sākuma stadijā un cilvēki nezina, ko darīt,” skaidro brokeris.

Kaut arī krīze nosacīti ir sākusies, nekustamā īpašuma cenas nav mazinājušās. “Daži pircēji teju uzreiz, sākoties ārkārtas stāvoklim, pieprasīja cenu samazināšanu par 10 līdz pat 20%, taču pārdevēji vēl joprojām nepieņem šādus mērus un saglabā sākotnējās pirmskrīzes cenas,” atklāj Arno Simpsons.

Veru apriņķa māklere un jaunākā nekustamā īpašuma vērtētāja Ailena Kuzika skaidro, ka darījumu skaits ir gandrīz uz pusi samazinājies, salīdzinot ar pirmskrīzes laikiem. Māklere apgalvo, ka interese par nekustamajiem īpašumiem saglabājas, taču cilvēki atsakās spert nozīmīgus soļus un iegādāties īpašumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu