"Rīgas namu pārvaldnieks" siltumapgādes sezonu plāno pārtraukt ne ātrāk kā maija sākumā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pixabay.com

Pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) apsaimniekotajām daudzdzīvokļu mājām centralizēto siltumapgādi plānots pārtraukt laika posmā no 11.maija līdz 15.maijam, informēja uzņēmuma pārstāvis Krists Leiškalns.

Viņš skaidroja, ka saskaņā ar ilgtermiņa laika prognozēm tieši no šiem datumiem tiek prognozēta komfortabla un siltumapgādes pārtraukšanai atbilstoša vidējā diennakts temperatūra. Tomēr, ja laikapstākļi uzlabosies, apkure tiks atslēgta ātrāk.

Leiškalns norāda, ka aizvadītajā gadā centralizētā siltumapgādes pārtraukšana sākās 23.aprīlī. Šogad līdz 16.aprīlim RNP vēl nav saņēmis nevienu iedzīvotāju lūgumu par apkures atslēgšanu. 

Ja dzīvokļu īpašnieki vēlas noteikt citu apkures atslēguma datumu, mājas pilnvarotā persona jeb mājas vecākais, biedrība vai dzīvokļu īpašnieku kopība var pieņemt lēmumu (aptaujas formātā) un iesniegt to RNP elektroniski, lēmumu parakstot ar drošu elektronisko parakstu.

Uzņēmumā norāda, ka pavasara mainīgajos laika apstākļos, kad dienas laikā temperatūra var pārsniegt +10 un vairāk grādus, bet nakts laikā nokristies zem 0 grādiem, daudzdzīvokļu mājas automatizētā siltumapgādes sistēma nodrošina automātisku siltuma padeves pielāgošanos atbilstoši āra gaisa temperatūras svārstībām, tādējādi nodrošinot, ka pavasara sezonā mājas netiek pārkurinātas un siltumenerģija apkurei tiek patērēta tikai nepieciešamajā apjomā, uzturot dzīvokļos komfortablu temperatūru. 

Ja iedzīvotājiem rodas aizdomas, ka automatizētā apkures sistēma nefunkcionē atbilstoši āra temperatūras svārstībām, par to var ziņot pa "Siltumserviss Rīga" bezmaksas diennakts tālruni 80000610, aizpildot pieteikuma formu uzņēmuma mājaslapā, kā arī zvanot uz RNP informatīvo tālruni 8900 darba dienās no plkst.8 līdz plkst.20.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu