Kembridžas hercogi par cīņu ar vīrusu, karalienes veselību un haosu mājās ar bērniem

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kembridžas hercogs un hercogiene intervijā BBC stāsta, ka dara "visu iespējamo", lai koronavīrusa pandēmijas laikā pārliecinātos, ka karaliene un princis Filips ir drošībā. Intervijā hercogi arī atklāj, kā jutās, kad uzzināja par prinča Čārlza inficēšanos ar vīrusu, un kāda ir viņu dzīve kopā ar bērniem izolācijā. 

Princis Viljams un Ketrīna interviju BBC sniedza tiešsaistē no savām mājām Norfolkā, Anglijā. Intervijā hercogi runāja par to, kā viņu ģimeni ir ietekmējusi pandēmija.

Par Čārlzu - es biju ļoti noraizējies

Vaicāts, kā viņš jutās, kad tēvam princim Čārlzam pagājušajā mēnesī tika diagnosticēta COVID-19, Viljams sacīja:

"Jāatzīst, sākumā es biju diezgan noraizējies. Viņš atbilst konkrētajai vecuma kategorijai, un tas ir diezgan riskanti.

Tāpēc es mazliet uztraucos, tomēr tēvam gadu gaitā ir bijušas daudzas elpceļu infekcijas, saaukstēšanās un tamlīdzīgas kaites. Tāpēc es nodomāju: ja kāds vīrusu uzveiks, tas būs viņš. Patiesībā viņam ļoti paveicās. Viņam bija viegli simptomi."

"Manuprāt, visapgrūtinošākais viņam bija neiet pastaigāties svaigā gaisā. Viņam traki patīk pastaigas, tāpēc to nedarīt bija diezgan grūti," piebilda Viljams.

Velsas princis atguvās no COVID-19,  pagājušajā mēnesī pavadījis septiņas dienas pašizolācijā savā Skotijas brīvdienu mājā netālu no Balmoralas pils. Pēc Klarensa nama pārstāvju teiktā, viņš turpināja strādāt no mājām, pārdzīvojot vieglus vīrusa simptomus.

Pandēmijas laikā īpaši jāsargā savi vecvecāki

"Es ļoti domāju par saviem vecvecākiem, kuri ir tādā vecumā, kādā viņi ir," piebilda Viljams. "Un mēs darām visu iespējamo, lai būtu droši, ka viņi ir izolēti un pasargāti no vīrusa."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC News (@bbcnews) on

Karaliene, kurai šomēnes apritēs 94 gadi, šobrīd kopā ar savu vīru princi Filipu dzīvo nošķirtībā Vindzoras pilī. Par karalienes veselību pastāvēja nopietnas bažas, kad Bekingemas pils apstiprināja, ka pils darbinieks ir saslimis ar vīrusu, pirms karaliene pagājušajā mēnesī atstāja Londonu.

Karaliene turpina pildīt oficiālus pienākumus no karaliskās rezidences, bet 98 gadus vecais princis Filips no sabiedriskās dzīves aizgāja jau 2017. gadā. 

"Bet mani uztrauc, kas notiks ar daudziem neaizsargātiem, augsta riska grupā esošiem cilvēkiem, kuriem, iespējams, nāksies ilgstoši izolēties. Valstij ar to jātiek galā, "piebilst Viljams.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Mums iet kā pa kalniem un lejām - kā visiem

Hercogi stāstīja arī par ikdienu, pašizolējoties ar saviem bērniem, princi Džordžu (6), princesi Šarloti (4) un princi Luisu, kuram nākamnedēļ paliks 2 gadi.

"Iet kā pa kalniem un lejām, kā jau vairumam ģimeņu, kas atrodas pašizolācijā. Džordžs ir daudz vecāks par Luisu... bet viņi situāciju apzinās abi. Jūs negribat viņus nobiedēt vai arī situāciju padarīt pārāk nospiedošu. Es domāju, tas ir svarīgi to atzīt un prast paskaidrot vienkāršos, vecumam atbilstošos veidos," par bērniem runā hercogiene. 

Ketrīna intervijā arī atklāja, ka abi skolēni Džordžs un Šarlote turpinājuši mājmācību, kaut arī Lieldienu brīvdienās lielākā daļa Anglijas skolu ir slēgtas. "Tikai nesakiet to viņiem," joko vecāki. "Mēs, godīgi, nezinām, cik izturības ir bērniem."

Hercogi piemetināja, ka ģimenes dzīve noris rosīgi - ikdiena ir pilna ar tādām aktivitātēm kā telts taisīšana, ēst gatavošana, saldumu cepšana un video sarunas ar pārējiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem. 

"Tas ir lielisks veids, kā saglabāt kontaktu, redzot vienam otru," stāsta Viljams. 

Kembridžas hercogi turpina strādāt no mājām. Pāris ir arī piedalījušies sociālā TV reklāmā "Ikvienam prātam ir nozīme", lai palīdzētu sabiedrībai uzturēt garīgo veselību.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu