Dzimšanas dienas svinības atceltas! Kā Elizabete II sagaidīs 94. gadskārtu? (4)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/AFI

Lielbritānijas monarhiem ir senas tradīcijas - svinēt savu dzimšanas dienu divas reizes. Lielbritānijas karaliene Elizabete II ir dzimusi 1926. gada 21. aprīlī, bet oficiāli karalienes dzimšanas diena tiek svinēta jūnijā ar svinīgu parādi un svētkiem tautai.

Šī tradīcija aizsākusies jau Džordža II laikā (1748.g.) un pamatojama ar Lielbritānijas nepastāvīgajiem laika apstākļiem. Džordža dzimšanas diena bija novembrī, un tas ir pārāk auksts laiks, lai organizētu parādes, tad nu svinīgo mirkli pārcēla uz vasaras sākumu.

Lai gan jūnijā dzimšanas diena tiek atzīmēta grandiozi, pašai karalienei īstie svētki tomēr ir 21. aprīlī, kad Elizabete dzimšanas dienas kūkas svecītes nopūš kopā ar ģimeni.

Diemžēl pandēmija vieš savas korekcijas un karaliene 21. aprīlī ciemos nevarēs sagaidīt savus bērnus, mazbērnus un mazmazbērnus, tomēr viņa visus satiks tiešsaistē. Šīs sarunas un apsveikumi gan paliks privāti, ziņo karaļnama preses dienests. 

Kā ziņo CNN, arī oficiālās svinības "Trooping the Color" jūnijā šogad ir atceltas. 

Pirmoreiz 68 gadu laikā karaliene Elizabete II savu dzimšanas dienu neatzīmēs ar tradicionālo karaliskā ieroča salūtu. Karaliene atcēla svinības, jo uzskatīja, ka tās nebūs piemērotas koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Aprīlī savu dzimšanas dienu svin arī  Kembridžas hercogu jaunākā atvase, princis Luiss, kuram 23. aprīlī paliks divi gadiņi.

Aprīlī karaliskajā ģimenē ir vēl viena svinamdiena - prinča Viljama un Ketrīnas kāzu 9. gadadiena, kas tiktu atzīmēta 29. aprīlī. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu