TV kanāls "Tava klase" pieejams arī bērniem ar dzirdes traucējumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
TV "Tava klase." Ilustratīvs foto.
TV "Tava klase." Ilustratīvs foto. Foto: Paula Čurkste / LETA

Izglītojošais kanāls "Tava klase" būs pieejams arī bērniem ar dzirdes traucējumiem,  pavēstīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Lai "Tava klase" saturu varētu apgūt arī skolēni ar dzirdes traucējumiem, pēc Latvijas Nedzirdīgo savienības (LNS) lūguma IZM ir radusi iespēju stundām nodrošināt arī surdotulkojumu.

Surdotulkojums šobrīd pieejams LNS norādītajam mācību procesam pašām nepieciešamākajām stundām, piemēram, matemātikā, bioloģijā, ķīmijā, dabaszinībās, latviešu valodā, vēsturē noteiktās skolēnu vecuma grupās.

LNS viceprezidente Inese Immure atzīmējusi, ka tas devis iespēju vismaz 160 skolas vecuma bērniem ar dažādas pakāpes dzirdes zudumu kvalitatīvi sekot stundām ar profesionālu tulkojumu. Viņasprāt, vecāki priecātos, ja šis projekts tiktu turpināts arī pēc ārkārtas situācijas beigām.

Jau vēstīts, ka "Tava klase" piedāvā mācību stundas 1.-6.klašu skolēniem, kā arī 9. un 12.klašu skolēniem, lai sniegtu lielāku atbalstu, gatavojoties valsts pārbaudes darbiem. Šobrīd vietnē "www.tavaklase.lv" pieejama programma, nodarbību tēmas un nepieciešamie resursi.

"Tava klase" satura veidošanā ir iesaistīti vairāk nekā 70 skolotāju no visas Latvijas un palīdzību skolotājiem projektā ir snieguši vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, dziedātāji un mākslinieki.

Projektu īsteno IZM sadarbībā ar iniciatīvas grupu "Vecāki par labāku izglītību", nodrošinot oriģināla mācību satura izveidi un tā pārraidīšanu bezmaksas televīzijas platformās "ReTV" un "Sportacentrs.com TV".

Projekta tehnoloģiskie partneri ir "Telia Latvija" un "Veset", kas nodrošina TV kanālu izspēles pakalpojumus, kā arī apraidi internetā, platformā "tavaklase.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu