Avioindustrija jau meklē risinājumus pasažieru distancēšanai (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Viena no nozarēm, ko vissmagāk skārusi Covid-19 globālā pandēmija, nenoliedzami ir pasažieru aviācija. Labi apzinoties, ka lidojumu atsākšanai pēc aizliegumu atcelšanas būs jānodrošina pasažieru fiziska distancēšanās lidmašīnas salonā, industrija ir sākusi meklēt veidus, kā to panākt.

Viena no pirmajām ar ierosinājumiem ir nākusi klajā itāļu kompānija "Avio Interiors", kura nodarbojas ar lidmašīnu salonu projektēšanu un ražošanu. Kompānija šobrīd piedāvā divus risinājumus pasažieru distancēšanai - JANUS un GLASSAFE.

JANUS

Foto: Publicitātes foto

Koncepts nodēvēts dieva Jana (Janus) vārdā - saskaņā ar romiešu mitoloģiju Janam bija divas sejas, kuras katra lūkojās uz savu pusi. Šajā gadījumā "Avio Interiors" piedāvā apgriezt pretējā virzienā pasažieru rindas vidējo sēdvietu, no trīs pusēm norobežojot to no blakussēdētājiem ar organiskā stikla sienām. Tiek piedāvātas dažādas krāsas un caurspīdīguma pakāpes  šķērssienas.

GLASSAFE

Foto: Publicitātes foto

Šis koncepts paredz norobežot ar šķērssienām katru sēdvietu, tādējādi nodrošinot pasažieru fizisku izolāciju citam no cita. Šķērssienas būšot viegli noņemamas un uzliekamas, apgalvo salona dizaineri. Tās varētu būt pieejamas ar dažādu caurspīdīguma pakāpi.

Šobrīd tas ir tikai viens no konceptiem, kas tiek piedāvāts aviokompānijām. Visticamāk, jau tuvākajā laikā mēs redzēsim daudzus piedāvājumus fiziskās distancēšanās nodrošinājumam gan transportā, gan publiskās vietās. Jo skaidrs ir viens - dzīve pēc pandēmijas vairs nebūs tāda kā agrāk.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu