Vīrs un sieva vien dažas stundas. Covid-19 pandēmijas kāzu stāsts (5)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Britu ārsts Džons Raits, kurš ikdienā strādā Bredfordas Karaliskajā lazaretē, savā dzīvē ir piedzīvojis daudz grūtu brīžu. Raits dalījās sirdi plosošā stāstā par pieredzēto darbā Covid-19 pandēmijas laikā, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Šis ir ārkārtīgi sarežģīts laiks, jo daudzi cilvēki piedzīvo bailes un vientulību. Īpaši smagi ir tiem, kuri ir sasirguši ar Covid-19, jo viņus nevar apciemot tuvinieki.

Kad jaunā Bredfordas Karaliskās lazaretes personāla medmāsa Sofija Braienta-Mailza ieradās uz nakts maiņu, viņa saņēma informāciju, ka veselības aprūpes iestādē atrodas kāds vīrietis ar virkni veselības problēmu, kurš drīzumā varētu nomirt. Vīrietis iepriekš nebija saņēmis pienācīgu veselības aprūpi un bija ļoti kritiskā stāvoklī.

Tikmēr viņa dzīvesbiedre, ar kuru vīrietis bija pavadījis pēdējos 15 gadus, atradās turpat blakus, tērpusies speciālajā aizsargtērpā. Viņa pateica Braientai-Mailzai, ka, dzīvojot kopā 15 gadus, viņiem nav bijis pietiekami daudz līdzekļu un laika, lai apprecētos. 

Tā bija sirdi plosoša sadursme starp mīlestību un nāvi, bet galu galā no tās sanāca skaista lieta - medmāsa sazvanīja lazaretes kapelānu Džo Fīlderu un sarunāja, ka viņš pāri salaulās.

"Džo sacīja, ka nevarēs novadīt klasisku laulību ceremoniju, taču spēs sarīkot ko līdzīgu kāzām. Viņiem būtu jāsaka jāvārds un citas lietas, kuras tradicionāli tiek sacītas kāzās.

Mēs sagatavojām viņiem folijas gredzenus, kā arī noorganizējām, ka pacienta meita ar "FaceTime" palīdzību varēja vērot ceremoniju," atminējās Braienta-Mailza.

Medmāsa sacīja, ka kapelāns padarīja lielisku darbu. "Viņš bija sagatavojis brošūras ar vārdiem, himnas un lūgšanas. Līgava ar sapratni izturējās pret faktu, ka vīram būs jānēsā sejas maska. Viņi šo notikumu gaidīja ar nepacietību."

Fīlders ceremonijas laikā bija tērpies kapelāna tērpā. Pēc ceremonijas beigām līgava vēlējās fotosesiju, lai iemūžinātu skaisto brīdi. 

"Mēs centāmies visu padarīt tā, lai tās tiešām izskatītos pēc īstām kāzām. Mēs pat sagatavojām kāzu torti.

Līgava apzinājās, ka viņas vīrs izdzīvo savas dzīves pēdējās stundas. Domāju, ka tas bija pēdējais, ko abi varēja darīt kopā. Šī viņiem abiem kopā ir pēdējā atmiņa," sacīja Braienta-Mailza.


Kapelāns Fīlders stāstīja, ka medicīnas iestāde sacījusi, ka vīrietis nepārdzīvos nakti. "Centos visu pielīdzināt reālām kāzām."

"Līgavainis centās pateikt visu tekstu, ko biju sagatavojis, taču viņam bija grūtības ar elpošanu.

Līgava centās viņam palīdzēt, taču ik reizi izplūda asarās. Jaunā ģimene vienlaikus smaidīja un raudāja," atminējās Fīlders.

"Sajūtas bija sirreālas. Visa ceremonija notika aizsargtērpos. Domāju, ka līgavainim vissvarīgākais bija pateikt "maģiskos" vārdus laulības ceremonijā. Viņa partnere bija ļoti pateicīga par iespēju, ka līgavainim bija iespēja pateikt šos vārdus," sacīja Fīlders.

 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu