Dombrovskis: Latvija var sagaidīt strauju ekonomikas izaugsmi pēc Covid-19 krīzes (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valdis Dombrovskis.
Valdis Dombrovskis. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvija var sagaidīt strauju ekonomikas izaugsmi pēc Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes, otrdien Eiropas Savienības (ES) informācijas sniedzēju forumā "Eiropas izaicinājumi" pauda eirokomisārs Valdis Dombrovskis.

Salīdzinot Latvijas ekonomikas situāciju patlaban ar 2008.gada krīzi, Dombrovskis atzina, ka patlaban Latvija krīzei ir daudz labāk sagatavota.

"2008.gadā un 2010.gadā Latvija bija atslēgta no finanšu tirgiem. Latvijas ekonomika bija pārkarsēta un nesabalansēta, kā rezultātā valsts nonāca dziļā recesijā. Tā kā Latvijai nebija pieejas finanšu tirgiem, nācās vērsties pie starptautiskajiem aizdevējiem, un viens no aizdevuma nosacījumiem bija budžeta deficīta ierobežošana, kā rezultātā tika ieviesti taupības pasākumi," skaidroja eirokomisārs.

Dombrovska vērtējumā, patlaban Latvija krīzei ir sagatavota un valsti pēc krīzes var sagaidīt strauja atkopšanās.

Eirokomisāra vērtējumā, Latvijas valdībai samērā labi izdevies tikt galā ar Covid-19 radītās krīzes mazināšanu, jo valdība varēja mācīties no tām valstīm, kurās Covid-19 izplatījās vispirms.

"Latvijas valdība reaģēja ātri un operatīvi. Arī par ekonomikas stimulēšanu tika lemts savlaicīgi, turklāt Latvijai ir finansiālas iespējas sniegt atbalstu dažādos veidos. Tiesa, ar dīkstāves pabalstiem bija zināmas problēmas, jo tika noteikti strikti ierobežojumi šo pabalstu pieejamībai, bet tagad tas ir pārskatīts un pabalstu pieejamība padarīta elastīgāka," secināja Dombrovskis.

LETA jau vēstīja, ka no 13.marta līdz 12.maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne dažādu ierobežojumu un aizliegumu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu