"Bite Latvija" investējusi vairāk nekā 200 000 eiro tīkla stiprināšanā Latgalē un pierobežā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto / LETA

Mobilo sakaru operators "Bite Latvija", attīstot sakaru tīklu Latgalē un pierobežā, šogad investējis vairāk nekā 200 000 eiro un izbūvējis sešas jaunas bāzes stacijas, aģentūru LETA informēja "Bite Latvija" pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Viņa piebilda, ka līdz ar tīkla stiprināšanu uzlabots tā pārklājums 400 kvadrātkilometru teritorijā, nodrošinot 4G tīkla pārklājumu pierobežas zonās.

Ahuna-Ozola skaidroja, ka jaunās bāzes stacijas izbūvētas Balvos, Terehovā, Patarniekos, Vientuļos, Grebņevā un Silenē. 

Plānots, ka līdz 2020.gada beigām kopējā "Bite Latvija" tīklā darbosies 870 bāzes staciju, no kurām 550 būs aprīkotas ar 4G+ tehnoloģiju.

"Bite Latvija" radio tīkla plānošanas un optimizācijas nodaļas vadītājs Aleksandrs Beļajevs piebilda, ka, uzceļot sešas jaunas bāzes stacijas, Latgales reģionā darbojas kopumā 102 "Bite Latvija" bāzes stacijas.

LETA jau ziņoja, ka "Bite Latvija" koncerna apgrozījums pērn, pēc provizoriskiem datiem, salīdzinot ar 2018.gadu, palielinājies par 6,2%, sasniedzot 114 miljonus eiro.

"Bite Latvija" reģistrēta 2005.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 99,085 miljoni eiro. "Bite Latvija" 100% kapitāldaļas pieder "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu