Kims Čenuns atkal parādījies atklātībā, apgalvo Ziemeļkorejas mediji (25)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, kurš nebija redzēts pēdējās 20 dienas, piektdien it kā atkal esot apmeklējis oficiālu pasākumu, ziņo Ziemeļkorejas mediji.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA vēsta, ka Kims Čenuns 1.maijā piedalījies minerālmēslu rūpnīcas atklāšanā Cunčhonā, uz ziemeļiem no galvaspilsētas Phenjanas. Tomēr šai informācijai nav apstiprinājuma no neatkarīgiem avotiem.

Kopš 12.aprīļa Ziemeļkorejas diktators nebija redzēts atklātībā, un neapmeklēja vairākus svarīgus pasākumus, to skaitā Augstākās tautas sapulces ikgadējo sesiju, kā arī pirmo reizi savas valdīšanas gados 15.aprīlī nepiedalījās ceremonijā par godu Ziemeļkorejas valsts dibinātāja un sava vectēva Kima Irsena dzimšanas dienai.

Nedēļām ilgā neziņa par Kima veselības stāvokli pasaulē raisījusi pieņēmumus, ka viņš varētu būs slims vai pat miris.

ASV un Dienvidkorejas mediji vēstīja, ka Kimam šomēnes veikta kardiovaskulārās sistēmas procedūra, pēc kuras viņš vēl nav atlabis.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra piektdien ziņoja, ka Kims Čenuns kopā ar vēl vairākām amatpersonām, to skaitā ar savu māsu Kimu Jočenu pārgriezis sarkano lentīti, atklājot minerālmēslu rūpnīcu. Aģentūra KCNA apgalvo, ka piektdien notikušās ceremonijas dalībnieki Kimu sveikuši ar "pērkondimdošām gavilēm", bet Kima veselības stāvoklis ziņā netiek pieminēts.

Ilustrējot rūpnīcas atklāšanu, oficiālajā laikrakstā "Rodong Sinmun" publicētas arī vairākas fotogrāfijas.

Foto: KCNA / REUTERS

Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina padomnieks drošības jautājumos šonedēļ izteicās, ka Kims ir dzīvs un pie labas veselības un kopš 13.aprīļa uzturas Vonsanas kūrortā, bet Dienvidkorejas valdības vēlāk pārstāvis izteica pieņēmumu, ka Ziemeļkorejas līderis nav piedalījies valsts svētkos nevis veselības problēmu dēļ, bet baidoties no iespējamās inficēšanās ar jauno koronavīrusu.

Ziemeļkorejas mediji vairākkārt ziņojuši par Kima vārdā izplatītiem paziņojumiem un veiktiem pasākumiem, bet līdz šim nebija publiskojuši attēlus, kuros līderis būtu redzams.

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien noraidīja mediju ziņoto, ka Kims ir saslimis, bet atteicās atklāt, kad pēdējo reizi ar viņu sazinājies.

2014.gadā Kims pazuda no sabiedrības redzesloka gandrīz uz sešām nedēļām un pēc tam parādījās ar spieķi. Dienvidkorejas izlūkdienesti ziņoja, ka viņam veikta operācija, lai noņemtu cistu no potītes.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu