Īrija pagarina Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus līdz 18.maijam (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Īrijas premjerministrs Leo Varadkars paziņojis, ka Covid-19 dēļ noteiktie pārvietošanās ierobežojumi valstī pagarināti līdz 18.maijam. 

"Mūsu plāns paredz atvērt valsti lēnām un pakāpeniski - piecās triju nedēļu fāzēs, sākot no 18.maija. Ja viss norisināsies, kā plānots, piektā fāze sāksies 1.augustā," viņš sacījis televīzijas uzrunā. "Pāriet no vienas fāzes uz nākamo varēsim tikai tad, ja vīrusu katrā fāzē izdosies kontrolēt, un būs vajadzīgs zināms laiks, lai mūsu dzīve varētu atgriezties normālās sliedēs - jaunā normalitātē." 

Saskaņā ar šo plānu pirmajā fāzē, turpinot ievērot stingras sociālās distancēšanās prasības, tiks atļauts brīvā dabā pulcēties kopā pa četriem cilvēkiem, varēs atsākt darbu dažas uzņēmējdarbības nozares, drīkstēs nodarboties ar sportu svaigā gaisā. Paredzams, ka  jaunais mācību gads skolās un koledžās varēs sākties septembrī un oktobrī.

Saskaņā ar jaunāko informāciju Īrijā no COVID-19 miruši 1265 cilvēki, bet inficēšanās ar jauno koronavīrusu diagnosticēta kopumā vairāk nekā 20 800 cilvēkiem.

Stingri pārvietošanās ierobežojumi Īrijā noteikti kopš 27.marta, un pašlaik cilvēki mājas drīkst atstāt vienīgi izņēmuma gadījumos - lai iegādātos pārtiku, apmeklētu mediķus vai dotos uz svarīgu darbu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu