Iepirkumā meklē Augusta Deglava pārvada Rīgā remontdarbu turpinātājus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Slēgtais Augusta Deglava ielas pārvads Rīgā.
Slēgtais Augusta Deglava ielas pārvads Rīgā. Foto: Īriss Sviklis/LETA

Rīgas domes Satiksmes departaments ir izsludinājis iepirkumu, lai izvēlētos Augusta Deglava pārvada 2.posma remontdarbu turpinātājus.

Aprīļa vidū saistībā ar līgumā noteikto prasību nepildīšanu pārvada uzturēšanā un neatbilstošu materiālu izmantošanu būvkonstrukciju izbūvē departaments lauza līgumu ar Lietuvas būvuzņēmumu "Kauno tiltai".

Pārvada ikdienas uzturēšanu kopš 12.aprīļa ir pārņēmis Satiksmes departaments un paralēli tiek veikta pārvada speciālā inspekcija par pārvada ekspluatācijas nosacījumiem. Inspekcijas mērķis ir līdz būvdarbu atsākšanai noteikt tā drošību un nestspēju, ņemot vērā, ka tas vēl nav pabeigts. 

Kā pastāstīja departamenta pārstāve Ilze Dimante, ņemot vērā pagājušajā gadā konstatētos bojājumus objekta balstos, kā rezultātā Valsts policija to satiksmei slēdza, pārvada atjaunošana sadalīta divos posmos un vēl pirms līguma laušanas ar lietuviešu uzņēmējiem bija skaidrs, ka papilddarbu veikšanai būs jāsludina jauns iepirkums.

Sākotnēji bija plānots, ka pārvada atjaunošana izmaksās 4,27 miljonus eiro, taču "Kauno tiltai" šo naudu jau ir iztērējusi, tādēļ otrā posma būvdarbu līguma summa būs jau papildus radušās izmaksas.

Otrā posma laikā paredzēts veikt vairāku balstu atjaunošanu, seguma ieklāšanu un citus darbus.

Pieteikties izsludinātajam iepirkumam var līdz 15.maijam.

Kā ziņots, uz Deglava pārvada remontdarbi ir apstājušies jau no 2019.gada aprīļa beigām, kad iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) drošības apsvērumu dēļ tiltu satiksmei slēdza. 

Būvniecības valsts kontroles birojs Rīgas domei uzticēja veikt pārvada siju balstīšanas darbus, kas maija izskaņā arī tika izdarīts. Pēc tam satiksme pa tiltu tika atjaunota pilnībā, tomēr būvdarbi uz pārvada neatsākās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu