Ceturtdien ikviens Latvijas iedzīvotājs tiešsaistē varēs kārtot Eiropas eksāmenu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Lita Krone/LETA

Trīs dienu garumā ikviens Latvijas iedzīvotājs tiešsaistē varēs kārtot Eiropas eksāmenu, informēja biedrības "Eiropas Kustība Latvijā" pārstāve Liene Valdmane.

Viņa atklāja, ka eksāmenu varēs kārtot trīs dienu garumā - no 7.maija līdz 9.maijam, un tā mērķis ir rosināt zinātkāri un pilnveidot zināšanas par Latviju, Eiropas Savienību (ES), kā arī sekmēt piederību demokrātiskai Eiropai, atzīmējot Eiropas dienu.

Kā paudis Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja pienākumu izpildītājs Andris Kužnieks, Eiropas diena, ko ES dalībvalstis svin 9.maijā, ik gadu aicina atzīmēt un novērtēt eiropeisku dzīvesveidu, demokrātiju, brīvības un vērtības.

Viņš atklāja, ka šis pavasaris ir pilns izaicinājumu, kas liek apgūt vairāk digitālo prasmju un tehnoloģiju, sadarboties attālināti, taču tai pašā laikā - neaizmirst par solidaritāti, iecietību un savstarpēja atbalsta sniegšanu gan tepat ciematos un pilsētās, gan starp valstīm Eiropā un visā pasaulē.

Lai piedalītos Eiropas eksāmenā, laikā no 7.maija plkst.8 līdz 9.maija 21 interesentiem ir jāatver mājas lapa "www.esmaja.lv", jāizvēlas sev piemēroto vecuma grupu vai jautājumu grūtības pakāpi un jāatbild uz 20 interesantiem jautājumiem, no kuriem daļu šogad ir veidojuši skolēni.

Valdmane aicināja dalīties ar ziņu, ka dalībnieks ir nokārtojis Eiropas eksāmenu, sociālajos tīklos, lai piedalītos kino biļešu izlozē. Tāpat labāko rezultātu ieguvēji saņems balvas un, pēc Valdmanes paustā, šogad balvas saņems ne tikai individuālie uzvarētāji, bet arī aktīvākā klase, skola un augstskola.

Eiropas eksāmenu organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar biedrību "Eiropas Kustība Latvijā".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu