SPRK: Pērn ātrākais vidējais lejupielādes ātrums mobilajā tīklā bijis "Tele2"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Pērn ātrākais vidējais lejupielādes ātrums mobilajā tīklā bijis mobilo sakaru operatoram "Tele2", liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) Elektronisko sakaru kvalitātes pārskats par 2019.gadu. 

SPRK dati liecina, ka pērn "Tele2" vidējais lejupielādes ātrums mobilajā tīklā pieaudzis par 6% un sasniedza 48,41 megabitu sekundē. "Latvijas mobilā telefona" vidējais lejupielādes ātrums mobilajā tīklā pieauga par 2,1% un bija 32,63 megabiti sekundē, bet "Bite Latvija" - 28,86 megabiti sekundē, kas ir par 1,7% vairāk nekā iepriekšējā gadā. 

Kā liecina SPRK dati, pērn "Tele2" maksimālais fiksētais lejupielādes ātrums sasniedza 150 megabitus sekundē, "Latvijas mobilais telefons" - 122 megabitus sekundē, bet "Bite Latvija" - 118 megabitus sekundē. 

Tāpat pērn vidējais augšupielādes ātrums "Latvijas mobilajam telefonam" bija 19,82 megabiti sekundē, "Bite Latvija" - 19,18 megabiti sekundē, savukārt "Tele2" - 18,6 megabiti sekundē.

SPRK apskatā norādīts, ka regulatora ieskatā, vismaz seši megabiti sekundē lejupielādes ātrums ir atbilstošs mūsdienu pakalpojumu lietošanai internetā. Apskatā secināts, ka visu mobilo sakaru operatoru nodrošinātais vidējais lejupielādes ātruma vērtība ir atbilstoša kvalitatīva interneta lietošanai.

SPRK ik gadu veic elektronisko sakaru pakalpojumu mērījumus. Interneta pakalpojuma mērījumi tiek veikti, izmantojot galiekārtas, kas nodrošina mērījumus 2G, 3G un 4G tehnoloģijas tīklā ar teorētisko datu pārraides ātrumu līdz 300 megabitiem sekundē. 

Mērījumus veic pēc iedzīvotāju skaita lielākajās 20 Latvijas pilsētās un mērījumu skaits tika izvēlēts proporcionāli iedzīvotāju skaitam. Pērn izlases mērījumi tika veikti 1200 vietās, tajā skaitā vairāk nekā 200 vietās Rīgā, kopumā veicot 18 000 mērījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu