"Rīgas siltums" plāno veikt lielāko šķeldas iepirkumu uzņēmuma vēsturē (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

AS "Rīgas siltums" tuvākajā laikā plāno veikt šķeldas iepirkumu nākamajam finanšu gadam, un tas būšot apjomīgākais atjaunojamo energoresursu iepirkums uzņēmuma vēsturē, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Linda Rence. 

Līdz šim vienas sezonas vajadzībām uzņēmums iegādājās aptuveni 370 000 megavatstundas šķeldas, bet nākamajai sezonai tās apjoms plānots 533 000 megavatstundu apjomā. 

Viņa norāda, ka līdz ar jauno siltumcentrāļu "Imanta" un "Daugavgrīva" atklāšanu, nākamajā finanšu gadā šķeldas apjoms uzņēmuma kurināmā bilancē sasniegs 50%.

Kurināmais tiks iepirkts atklātā konkursā, izvēloties saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu. Konkursa komisija izstrādājusi virkni nosacījumu, lai iegādātā šķelda atbilstu ne tikai enerģētiskajiem kritērijiem, bet lai tā būtu droša siltumenerģijas ražošanā, nepārsniedzot konkursā norādīto pieļaujamo radioaktīvo starojumu, kas noteikts, balstoties uz "Rīgas siltuma" pasūtītā pētījuma "Šķeldas un pelnu radiometriskā kontrole ar radiācijas monitoringa vārtiem" rekomendācijām.

Proti, balstoties uz pētījumu, uzņēmums šķeldas piegādes līgumos ieviesis pieļaujamo starojuma līmeni - viens bekerels uz kilogramu. "Jāatzīmē, ka Lietuvā biomasas tirdzniecības biržā Baltijā "Baltpool" pārdotās šķeldas starojums nedrīkst pārsniegt 30 bekerelus kilogramā," norādīja uzņēmumā.

Kravas, kas neatbildīs līgumā noteiktajām prasībām, tiks atgrieztas piegādātājam.

"Rīgas siltums" veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 800 kilometriem, no kuriem 74% atrodas uzņēmuma īpašumā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu