"Pasažieru vilciens" 1.ceturksnī pārvadā par 7,6% mazāk pasažieru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pasažieru vilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Ilustratīvs attēls.
Pasažieru vilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

AS "Pasažieru vilciens" šogad pirmajā ceturksnī pārvadājis 3,737 miljonus pasažieru, kas ir par 7,6% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, teikts uzņēmuma pārskatā par darbību 2020.gada pirmajā ceturksnī.

"Pasažieru vilciens" pārstāve Agnese Līcīte skaidroja, ka janvārī un februārī kopējais pasažieru skaita pieaugums bija 4,9%, taču martā, kad valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija, vilcienu pasažieru skaits ir samazinājies par 30,5%, salīdzinot ar pērnā gada martu.

Neraugoties uz valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, maksas pasažieru tirgus daļa salīdzinājumā ar 2019.gadu šogad trīs mēnešos pieaugusi par 0,9%. Vilcienu precizitāte šī gada trīs mēnešos ir bijusi augsta - 99,53% reisu ir izpildīti atbilstoši vilcienu kustības grafikam.

Lielākais pasažieru apjoms gada pirmajā ceturksnī bijis Tukuma līnijā, un šajā virzienā ir veikti 1,26 miljoni braucienu. Aizkraukles līnijā 2020.gada pirmajos trīs mēnešos ir braukuši 1,02 miljoni pasažieru, bet Jelgavas līnijā - 675 000 pasažieru. No dīzeļvilcienu maršrutiem visbiežāk izmantotā ir Valgas līnija, tajā gada trīs mēnešos ir veikts 201 000 braucienu vilcienā. Līcīte norādīja, ka ārkārtējās situācijas laikā šajā līnijā vilcieni posmā Lugaži-Valga tika atcelti.

Visiecienītākais vilcienu biļešu veids joprojām ir vienreizējās biļetes - 2020.gada pirmajā ceturksnī šo biļešu veidu braucienam vilcienā ir izvēlējušies 63,4% pasažieru, bet pārējie 36,6% braucienam ir izmantojuši kādu no piedāvātajiem abonementa biļešu veidiem.

"Pasažieru vilciena" klienti arvien biežāk vilciena biļeti izvēlas iegādāties elektroniski. Gada sākumā tika palielināta e-biļetes atlaide līdz 10% tiem pasažieriem, kuru vienreizējās biļetes cena pārsniedz 2,10 eiro. Pārējām e-biļetēm tika saglabāta atlaide 5% apmērā. Martā pārdoto e-biļešu skaits ir sasniedzis 32,22% no kopējā vienreizējo biļešu apjoma, un tas ir par 17,17 procentpunktiem vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā mēnesī. 

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu