Parka uzkopšana ar kontrolētas dedzināšanas palīdzību (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Spānijas pilsētas Kalahoras parkos tiek piekopta šķietami ekstrēma, taču būtībā nekaitīga metode, lai atbrīvotos no papeļu pūkām, - kontrolēta dedzināšana.

Maija sākumā video ar pūku degšanu Sidakosas parkā (Parque del Cidacos) Kalahorā apceļoja teju visus iespējamos soctīklus. Škietami barbariskā parka uzkopšanas metode patiesībā ir videi draudzīga - papeļu pūkas ir ļoti viegli uzliesmojošas un sadeg milzu ātrumā, nepaspējot radīt tik daudz karstuma, lai nodarītu ļaunumu parka zemsedzei. Daži lietotāji šo video nodēvējuši par "iespējams, meditatīvāko minūti visā internetā".

Papele ir ātrraudzīga Populus ģints suga. Pasaulē pazīst ap 50 apšu un papeļu sugu, kas savvaļā aug Eiropā, Āzijā, Ziemeļamerikā un Ziemeļāfrikā.

Ģints latīņu nosaukums Populus nāk no Senās Romas laikiem, kad šos kokus mēdza stādīt ap pilsētu laukumiem un citās publiskās vietās.

Papeļu pūkas ir koka sēklas, ko klāj lidmatiņi - to uzdevums ir ar vēja palīdzību aizgādāt sēklu uz jauno dīgšanas vietu. Papeles ik pavasari saražo milzīgu daudzumu šo sēklu, kas pārklāj zemi, radot problēmas dārzniekiem, cilvēkiem ar alerģiju un komunālajiem dienestiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu