Ķīnas tirgū nonācis Mercedes-Benz CLS ar nepieklājīgi mazu motoru

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mercedes-Benz CLS
Mercedes-Benz CLS Foto: Daimler AG

Grezns un izskatīgs, taču ar negaidīti mazu dzinēju - tāds ir Mercedes-Benz CLS 260, kas nupat nonācis pārdošanā Ķīnas tirgū. Un tam zem motora pārsega atrodas gaužām pieticīgs četru cilindru dzinējs ar 1,5 litru darba tilpumu.

Par CLS 260 nodēvētais četru durvju kupejas bāzes modelis varētu šķist kā elegants braucamais, ko grūti izkustināt no vietas, tomēr tā nav.

Tā dēvētā maigā hibrīdsistēma, kuras mugurkauls ir minētais četru cilindru benzīna dzinējs, kopā attīsta 184 ZS un 280 Nm. Motora vilkmi aizmugurējiem riteņiem novada deviņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba un dod iespēju 100 km/h sasniegt pieklājīgi ātri - 8,7 sekundēs.

Foto: Daimler AG

Kāpēc šāds motors nepieciešams Mercedes-Benz CLS klāstā? Tāpēc, ka par mašīnu ar lielāku motoru pieaugtu maksājamo nodokļu apjoms.

Taisnības labad gan jāteic, ka pat ar 1,5 litru agregātu zem motora pārsega ķīniešiem par CLS jāsamaksā vismaz 576 800 juaņu, kas atbilst 75 tūkstošiem eiro, kamēr pie mums lētākais ir CLS 220 d ar 195 zirgspēku dīzeli un pieejams par nedaudz mazāk kā 60 tūkstošiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu