Rīgas administratori vajadzības gadījumā sola piedzīt zaudējumus no visu kapitālsabiedrību valdēm (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Pēc auditu izvērtēšanas Rīgas pagaidu administrācija ir gatava no visu kapitālsabiedrību bijušajām valdēm un padomēm nepieciešamības gadījumā tiesas ceļā piedzīt pašvaldībai radītos zaudējumus, šodien Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā sacīja administrācijas vadītājs Edvīns Balševics.

Pēc auditorkompānijas "Ernst&Young" veiktā audita par SIA "Rīgas satiksme" darbu, sabiedrības un arī domē strādājošo politisko spēku vidū valdīja lielas diskusijas par to, vai pašvaldībai ir iespējas no bijušās valdes tiesā piedzīt vairākus miljonus eiro, jo tieši viņu pieņemto lēmumu rezultātā uzņēmumam nodarīti lieli zaudējumi.

Atbildot uz deputāta Ulda Budriķa (JKP) jautājumu par to, vai uzņēmuma un pašvaldības vadība beidzot tikusi galā ar šo jautājumu, Balševics sacīja, ka tuvākajās nedēļās šāds lēmums tiks izvērtēts attiecībā uz visām kapitālsabiedrību valdēm.

"Drīz ikviens varēs iepazīties ar auditu rezultātiem un, ja būs situācija, ka kādā no kapitālsabiedrībām būs iespēja vērsties pret to bijušajām valdēm vai padomēm, lai atlīdzinātu nodarītos zaudējumus, mēs to darīsim. Šo izvērtējumu ceram pabeigt jau maijā," solīja administrators, norādot, ka šajā laikā tiks pieņemts lēmums arī attiecībā uz "Rīgas satiksmes" bijušajiem vadītājiem.

Tikmēr deputāts Viktors Valainis (ZZS) sēdē sacīja, ka Saeimai plāno iesniegt piedāvājumu administrāciju papildināt vēl ar ceturto pārstāvi no Izglītības un zinātnes ministrijas.

"Puse administrācijas jautājumu ir saistīti ar izglītības jomu, arī lielākā daļa budžeta novirzīti tieši šai nozarei.  Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis jums būtu ļoti vērtīgs darbos," uzskata politiķis.

Kā ziņots, līdz 15.maijam visām Rīgas domes kapitālsabiedrībām savās mājaslapā jāpublicē anonimizēti auditi, paredz administrācijas pieņemtais lēmums.

Pagaidu administrācijas darbu vada Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Edvīns Balševics, pagaidu administrācijā strādā arī Finanšu ministrijas Juridiskā departamenta direktors Artis Lapiņš un Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta direktora vietnieks Aleksejs Remesovs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu