"airBaltic" kopš paziņojuma par lidojumu atsākšanu rezervāciju apjoms pieaudzis trīs reizes (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic"  rezervāciju apjoms kopš pagājušās nedēļas, kad tika paziņots par lidojumu atsākšanu, pieaudzis trīs reizes, šodien žurnālistiem teica lidsabiedrības izpilddirektors Martins Gauss

Viņš pauda prieku, ka precīzi pēc divu mēnešu un divu dienu pārtraukuma "airBaltic" šodien atsāk regulāros lidojumus. Tie tiek atsākti ar trīs lidmašīnām no visām trim Baltijas valstīm, un uz 10 galamērķiem. 

Šodien no Rīgas lidostas "airBaltic" sāk lidojumus uz Tallinu un Viļņu, turklāt lidsabiedrībai dota atļauja līdz 9.jūnijam katru dienu veikt lidojumus uz Oslo un Frankfurti.

Gauss informēja, ka daži lidojumi jau ir pilnībā izpirkti šodien, savukārt daļa ir gandrīz tukši. 

Atbraucējiem lidostā un ostās vairs neveiks Covid-19 testus

Atbraucējiem Rīgas lidostā un ostās vairs neveiks Covid-19 testus, tā vietā cilvēkiem būs iespēja analīzēm pieteikties pašiem vispārējā kārtībā, informēja Veselības ministrijas pārstāve Anna Strapcāne.

No šodienas atsākoties regulārajiem lidojumiem, atbraucējiem no ārvalstīm Covid-19 testus vairs neveiks lidostā vai ostās uz vietas, bet šīs personas testiem varēs pieteikties vispārējā kārtībā, piemēram, sazinoties ar savu ģimenes ārstu vai zvanot pa tālruni 8303.

Ministrijā uzsver, ka no ārvalstīm atbraukušajām personām 14 dienas ir jāievēro pašizolācija, izņemot, ja cilvēks atbraucis no Lietuvas vai Igaunijas un nav bijis citās ārvalstīs.

Līdz šim Covid-19 analīžu nodošanu lidostās un ostās nodrošināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), ja tika organizēti repatriācijas reisi. Tagad, atsākoties daļai regulāro reisu, pieņemts lēmums, ka personas, atgriežoties no ārvalstīm, analīžu nodošanai varēs pieteikties vispārējā kārtībā un doties uz analīžu nodošanas punktiem.

Uz analīzēm tāpat kā līdz šim var nosūtīt arī ģimenes ārsts.

Jau ziņots, ka bez ierobežojumiem Lietuvā, Igaunijā un Latvijā var ceļot Baltijas valstu valstspiederīgie un personas, kurām ir tiesības uzturēties šajās valstīs, ja šīs personas pēdējās 14 dienās nav bijušas ārpus Baltijas valstīm, ja tām nav noteikta pašizolēšanās, kā arī ja ceļotājiem nav elpceļu infekcijas pazīmes.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu