Tramps paziņo, ka ASV augstākie Covid-19 rādītāji pasaulē esot "goda zīme" (33)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps faktu, ka ASV infekciju skaita ziņā apsteidz visas pārējās pasaules valstis, nodēvējis par "goda zīmi", ziņo raidorganizācija BBC.

"Es uzskatu, ka zināmā mērā tā ir laba lieta, jo nozīmē, ka mūsu testēšana ir daudz labāka [nekā citur]," žurnālistiem Baltajā namā sacīja Tramps.

"Es uz to raugos kā goda zīmi. Tā patiešām ir goda zīme.

Tas ir lielisks apliecinājums testēšanai un darbam, ko ieguldījuši daudzi profesionāļi."

ASV līdz šim apstiprināti vairāk nekā 1,5 miljoni inficēšanās gadījumu ar jauno koronavīrusu. Miruši gandrīz 92 000 cilvēku, liecina Džona Hopkinsa Universitātes dati.

Otrajā vietā atrodas Krievija ar nepilniem 300 000 saslimšanas gadījumu.

ASV valdības publicētie dati liecina, ka līdz otrdienai ASV veikti 12,6 miljoni jaunā koronavīrusa testu. Lai arī absolūtos skaitļos ASV ir veikts lielāks skaits testu nekā citās valstīs, tā ieņem 16.vietu, ja raugās uz to, cik testi veikti uz katriem 1000 iedzīvotājiem. Šis rādītājs ir augstāks Islandē, Jaunzēlandē un pat Krievijā.

Demokrātu nacionālā komiteja kritizēja republikāņu prezidenta komentārus, norādot, ka 1,5 miljoni saslimšanas gadījumu liecinot par "absolūti neveiksmīgu līderību".

Hārvarda Universitātes Globālās  veselības institūta direktors Ašišs Dža pagājušonedēļ ASV Kongresam norādīja, ka valstī ik dienas vajadzētu veikt vismaz 900 000 testu, lai varētu droši atsākt darbu. Pašlaik dienā tiek veikti starp 300 000 un 400 000 testiem.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu