Torņi Latvijā, kuros ir iespējams dzīvot un strādāt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: City24

Tikai retais spētu iztēloties torni kā funkcionējošu mājokli, kurā ir iespējams ierīkot dzīvojamās platības un arī biroju. Arī Latvijas nekustamo īpašumu tirgū ir sastopami torņi un citas neparastas konstrukcijas, kuras var pielāgot dzīvošanai un strādāšanai.

Teika

Teikā, Gustava Zemgala gatvē 77 iespējams iegādāties ūdenstorni, kas iepriekš jau ticis izmantots kā ofiss. Teritorijā pieejamas visas komunikācijas, iespējams tikt arī pie auto stāvvietām. Ēkai nepieciešams remonts un radoša vīzija tās neatkārtojamā potenciāla īstenošanai. 

Foto: city24.lv

Maskavas priekšpilsēta

Maskavas priekšpilsētā ir iespējams iegādāties arhitekta K. J. Felsko 1863. gadā celtu, pilnībā atjaunotu ēku ar ūdenstorni, kura līdz 20. gs. kalpoja kā Rīgas ūdenssūkņu stacija. 

Ēkas pirmajā stāvā un pagrabstāvā ir atvērtā tipa plānojums. Telpas ir skaisti atjaunotas, un īpašumam kopumā piemīt unikāls, industriāls šarms, kas paver lielas iespējas tās izmantot dažāda veida komercdarbībai un kļūt par, piemēram, pilsētnieku iemīļotu pulcēšanās vietu pasākumiem utt.  

Foto: city24.lv

Griestu augstums pirmajā stāvā ir no sešiem līdz deviņiem metriem, bet pagrabstāvā – teju četri metri. Izbetonētas un uzstādītas apsildāmās grīdas, atjaunoti logi. Izstrādāts arī projekts ēkas piebūvei, kas palielinās ēkas kopējo platību par aptuveni 100 m2.

Foto: city24.lv

Īpašumam ir pieejamas visas pilsētas komunikācijas – elektrība, ūdens, kanalizācija. Bonusā – laba infrastruktūra un ērta piebraukšana. 

Talsu novads, Valdgales pagasts

"Objekts ar fantastisku lauku tūrisma un biznesa potenciālu - personībai ar dzirkstošu enerģiju un ideju", pauž Valdgales vējdzirnavu torņa pārdevēji. Šo pavisam neparasto īpašumu Talsu novada Valdgales pagastā pašlaik iespējams iegādāties par 250 000 EUR. 

20 metrus augstā celtne ir 19. gs. Valdgales muižas kompleksa dzirnavas, kas 2000. gadā paglābtas no posta un tām dota otra dzīvība. Saimnieka entuziasms un apņēmība bruģējusi ceļu ēkas atdzimšanai un tā pilnībā rekonstruēta, lai pildītu dzīvojamas būves funkciju. 

Foto: city24.lv

Rekonstrukcijas laikā veikti visaptveroši atjaunošanas darbi, saglabājot kultūras pieminekļa izskatu: laukakmeņu mūris, visas sijas un orģinālie stāvi ir atjaunoti, pievienojot jaunus, inženiertehniskos risinājumus. Jumta vietā ir uzcelts torņa turpinājums no metāla loksnēm un dubulta koka pārseguma, kas veido 360 grādu balkonu visapkārt tornim.  

Foto: city24.lv

Īpašnieks parūpējies, lai tiktu ievilkta vietējā kanalizācija un ūdensapgāde. Iekšpusē mūra sienu auru ar siltākām sajūtām bagātina koka apdare un mēbelējums, antīkajam stilam pieskaņotas tekstilijas un aksesuāri.  

Zemes īpašums tiek uzturēts izcilā kārtībā - sakopts, īpašā dizainā pļauts, apjozts ar sētu un iekoptu stāvlaukumu. Apkārt plešas elpu aizraujoši Kurzemes lauki un tāles. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu