"Lufthansa" risina sarunas ar Vācijas valdību par deviņu miljardu eiro glābšanas plānu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" ceturtdien paziņoja, ka risina sarunas ar Vācijas valdību par deviņu miljardu eiro vērtu glābšanas plānu, kura ietvaros Berlīne iegūs ievērojamu lidsabiedrības akciju daļu.

"Šis plāns, kura izstrāde vēl nav pabeigta, sniegs stabilizācijas pasākumus līdz pat deviņu miljardu eiro apmērā, no kuriem trīs miljardi eiro būs kā aizdevums no valsts investīciju bankas "KfW"," norāda "Lufthansa".

Šis plāns paredz, ka federālās valdības ekonomikas stabilizācijas fonds, kas izveidots, lai mazinātu koronavīrusa pandēmijas negatīvo ietekmi, iegūs 20% aviokompānijas akciju, kā arī konvertējamās obligācijas vēl 5% plus vienas akcijas vērtībā.

Ja šis plāns tiks realizēts, šī būs pirmā reize kopš 1997.gada, kad valdībai piederēs "Lufthansa" akciju daļa.

"Lufthansa" vadītājs Kārstens Špors jau iepriekš norādīja, ka aviokompānija zaudē vienu miljonu eiro stundā, un "Lufthansa" grupa dienā pārvadā mazāk nekā 3000 pasažieru, salīdzinot ar aptuveni 350 000 dienā pirms šīs krīzes.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ šobrīd darbība apturēta aptuveni 700 no aviokompānijas 760 lidmašīnām un vairāk nekā 80 000 no 130 000 darbinieku tiek nodarbināti uz pusslodzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu