Latvijas Dabas fonds aicina cilvēkus nebildēties rapšu laukos (24)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Daiga Kļanska / LETA

Latvijas Dabas fonds (LDF) sociālajā vietnē "Facebook" izplatījis aicinājumu nefotografēties rapšu laukos, norādot, ka rapsis šobrīd tiek miglots ar fungicīdiem, kas kaitē bitēm un var radīt alerģiskas reakcijas un kairinājumu cilvēkam, vēsta lsm.lv.

“Divas minūtes pavadot rapšu laukā, nekas ārkārtējs cilvēka veselībai tiešām nenotiks. Šis jautājums ir plašāks – par bišu veselību un industriālās lauksaimniecības ietekmi uz vidi kopumā,” LSM.lv norādīja LDF pārstāve Liene Brizga-Kalniņa, norādot, ka, bildējoties rapsī, cilvēki netieši atbalsta industriju, kas nodara kaitējumu dabai.

“Ir saprotama vēlme fotografēties rapšu laukā, tas ir vizuāli iespaidīgi. Taču cilvēki pie bildes mēdz likt komentāru: “Cik skaista ir Latvijas daba”. Rapša lauks nav Latvijas daba. Tā ir 21. gadsimta Latvijas lauksaimniecības ainava,” skaidroja eksperte.

Iespaidīgu bilžu veidošanai fonds rapšu lauku vietā iesaka gaiļbiksīšu ziedēšanas vietas, bezdelīgactiņu vietas, dižkoku piekājes un pļavas, kurās ganās govis.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu