Daina Gāga-Ēķe: Ar Andreju audzinām piecus bērnus. Man patīk tā sajūta, kas ir mājās

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Producente, Latvijas Kultūras koledžas dizaina un modes virziena vadītāja  Daina Gāga-Ēķe kopā ar vīru Andreju Ēķi audzina piecus bērnus un pati saka, ka viņai patīk liela ģimene, jo nemaz nezina, kā būtu, ja tā būtu citāda.

“Katra ģimene ir savādāka, un katrai ir savs algoritms, jo vieniem ar diviem bērniem jau slīd nost jumts, bet citiem ar pieciem bērniem ir ļoti mierīgi.

Es domāju, ka ģimenē visi esam ļoti emocionāli cilvēki, bet kaut kā iegadās, ka emocionālais sprādziens katram ir citā laikā, tāpēc pārējie varam pieslēgties un mēģināt to risināt. Man patīk tā sajūta, kas ir mājās.”

Viņa, runājot par bērniem, arī uzsver, ka bērniem bieži vajag nevis skolotāju, bet gan lolotāju, kas ierauga, pamana un pasaka, ka tas, ko viņš dara, ir ļoti forši. “Radošas profesijas arī prasīs lēcienus un kritienus, un bērniem ir jāapzinās, ka tas ir saistīts ar ļoti daudziem aspektiem, jo tas nav tikai darbs. Tas ir arī tas, kā cilvēki tevi novērtēs, kā atradīsi iespējas,” saka Daina. 

Sākot dzīvot kopā, gan Dainai, gan arī Andrejam bija svarīgi, ka abi var turpināt rūpēties par bērniem tā, kā abi to vēlas darīt.

Protams, apvienojoties diviem cilvēkiem ar dažādām pieredzēm, abi nonāca jautājumu krustugunīs, kāpēc kaut kas tiek darīts tā un ne citādi. Neapskaužamā situācijā nonākuši arī bērni, taču ar visu tikuši galā, lai gan, kā saka Daina, tas aizvien ir nebeidzams process.

“Tā ir jebkurā ģimenē, lai arī kāda būtu situācija, jo cilvēki ir īpaši ar to, ka viņi mainās un mēs neesam kā pulkstenis ar baterijām. Bērniem mainās vecums, un katrā vecumā ir savādāk, jo tā, kā bija vakar, nebūs šodien, un rīt būs pavisam citādi. Mēs nekad nevaram zināt, kāda būs situācija, taču vecākiem ir iespēja sekot līdzi un pēc iespējas palīdzēt saviem bērniem,” teic Daina.

Viņa pati gan nedomā, ka ir vislabākā mamma, jo neuzskata, ka kāds vispār ir vislabākais: “Ir situācijas, kurās esmu laba, un ir situācijas, kurās neesmu laba. Galvenais ir ieraudzīt, kad situācija iet šķērsām grāvī, un meklēt, reaģēt, jo nevaru uzskatīt, ka esmu kolosāla māte tikai tāpēc, ka esmu māte.”

Vairāk skaties STV PIRMĀ! raidījumā "Māmiņu klubs" katru svētdienu plkst. 09:20.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu