Izglābj trīs Daugavā uz sēkļa uzskrējuša kutera pasažierus; citviet no ezeriem izcelti divi bojāgājušie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

 Vakar Aizkrauklē izglābti trīs Daugavā uz sēkļa uzskrējuša kutera pasažieri, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Uz sēkļa uzskrējušajam kuterim turklāt bija radusies sūce. Glābēji nogādāja krastā gan cilvēkus, kas atradās kuterī, gan pašu peldlīdzekli.

Dienests aicina ievērot piesardzību atpūtā pie un uz ūdens. Glābēji uzsver, ka, nodarbojoties ar kādu no ūdens sporta veidiem vai vizinoties ar laivu, kuteri vai kādu citu peldlīdzekli, glābšanas vestei ir jābūt uzvilktai, nevis jāatrodas blakus peldlīdzeklī vai krastā.

No ezeriem Ogres un Riebiņu novados izcelti divi bojāgājušie

Aizvadītajā diennaktī no ezeriem Ogres un Riebiņu novadā izcelti divi bojāgājuši cilvēki,  informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Šogad no ūdenstilpēm izcelti jau 35 bojāgājuši cilvēki. Pērn to bija 96, bet vēl pirms gada - 118 cilvēki.

Vēl aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamās mājas pagrabā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deviņstāvu mājas pagrabā deg atkritumi divu kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā bija cietis cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, kūla, meža zemsedze, divos gadījumos dārza mājas, zaru kaudzes, piededzis ēdiens, saimniecības ēka, siltumnīca.

Aizvadītajā diennaktī dienests kopumā saņēma 36 izsaukumus - 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu