Pašvaldības konkursā var iegūt finansējumu publiskā wi-fi tīkla izveidei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Pašvaldības var pieteikties Eiropas Komisijas izsludinātajā konkursā "WiFi4EU" finansējuma garantijas kuponiem ("vaučeriem") 15 000 eiro vērtībā, kas ļaus izveidot bezmaksas wi-fi tīklu publiskās telpās, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas Komunikācijas daļā. 

Pēdējais, ceturtais, uzsaukums "WiFi4EU" programmā būs aktīvs no 3.jūnija plkst.14 līdz 4.jūnija plkst.18. 

Lai pielāgotos strauji mainīgajām pašvaldību vajadzībām Covid-19 krīzes laikā, aicinājums, kas iepriekš tika plānots 2020.gada martā, tika atlikts.

Kopumā atbalstu jau ir saņēmušas apmēram 30 000 pašvaldību Eiropas Savienībā ar mērķi veicināt vietējo e-komercijas ekonomiku, atbalstīt tūrismu un palielināt vietējo sabiedrisko pakalpojumu pieejamību.

Ņemot vērā interesi par šo iniciatīvu un lai nodrošinātu, ka visi pieejamie kuponi tiek piešķirti, šim konkursam tika atcelts piešķiramo kuponu limits katrai dalībvalstij.

Pirms pieteikšanās pašvaldībai nepieciešams iepriekš reģistrēties "WiFi4EU" portālā.

Papildu informāciju par "WiFi4EU" programmas darbību un pieteikšanos var uzzināt Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē.

Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas laikā "WiFi4EU" ir veicinājis savienojumu noturības veidošanu, atbalstot bezmaksas wi-fi piekļuves punktu uzstādīšanu publiskās telpās, ieskaitot slimnīcās (18% instalāciju) un skolās (37,5%). Tas ir būtiski, jo krīzes situācijā piekļuve ātrdarbīgam, uzticamam un drošam internetam ir īpaši svarīga. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu