Arī “citplanētiešiem” ir jūtas: Īlons Masks spriņģo no prieka (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Domājams, ka spriņģotu arī tu, ja beidzot redzētu 18 gadu ilgu pūliņu augļus. 

“SpaceX” dibinātājs Īlons Masks nespēja valdīt emocijas pēc tam, kad viņa kompānija pirmo reizi vēsturē kosmosā veiksmīgi nogādāja astronautus. 

“Šodien mani ir krietni vien pārņēmušas emocijas, tāpēc, godīgi sakot, man ir grūti runāt ar jums. 18 gadi ir pavadīti, strādājot kopā ar jums, lai sasniegtu šo mērķi, tāpēc ir grūti noticēt, ka tas ir noticis," preses konferencē pēc raķetes starta komentēja Masks. 

Maska komentāri nāca dažās stundas pēc tam, kad “SpaceX” raķete “Falcon 9” pacēlās gaisā, uz Starptautisko kosmosa staciju nogādājot divus “NASA” astronautus – Bobu Benkenu un Dagu Hērliju.

FOTO: ĪLONA MASKA NEVALDĀMĀS EMOCIJAS:

Līdz ar veiksmīgo operāciju “SpaceX” kļuva par pirmo kompāniju, kas kosmosā nogādājusi “NASA” astronautus. Šī ir arī pirmā astronautu pacelšanās kosmosā no amerikāņu zemes kopš “Space Shuttle” programmas slēgšanas 2011. gadā.  

“Es domāju, ka tas ir īpaši svarīgi Amerikai, tomēr skar ikvienu pasaulē, kuram iekšā ir pētnieka gars. Šis ir kaut kas tāds, ar ko cilvēce var lepoties,” turpināja Masks. 

Ja viss norisināsies labi, “SpaceX” turpinās aktīvi nogādāt astronautus Starptautiskajā kosmosa stacijā. Nākamais lidojums varētu notikt 30. augustā, kad stacijā tiks nogādāti trīs “NASA” astronauti un viens Japānas Aviācijas un kosmosa izpētes aģentūras (JAXA) astronauts. 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu