Spēļu biznesa asociācija pievienosies FID sadarbības koordinācijas platformai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Spēļu biznesa asociācija pievienosies Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) sadarbības koordinācijas platformai, aģentūru LETA informēja asociācijā.

Otrdien, 2.jūnijā, asociācijas pārstāvjiem tiekoties ar FID, pārrunātas noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas risku mazināšanas iespējas azartspēļu nozarē. Asociācija apliecinājusi vēlmi pievienoties FID sadarbības koordinācijas platformai, un tikšanās laikā apspriesti informācijas apmaiņas mehānismi.

Atsaucoties uz FID vadītājas Ilzes Znotiņas iepriekš medijos pausto, ka azartspēļu sektors ir izmantots noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas nolūkiem, Spēļu biznesa asociācija, FID, kā arī Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas pārstāvji tikās, lai pārrunātu sadarbības stiprināšanas iespējas. 

"Kopīga darbības procesu pārskatīšana gan azartspēļu uzņēmumiem, gan uzraudzības institūcijām ļaus operatīvi nonākt pie risinājumiem, kā pilnveidot informācijas apmaiņas mehānismus," norādīja asociācijas prezidents Arnis Vērzemnieks.

Iepriekš Znotiņa intervijā aģentūrai LETA atzina, ka noziedzīgu līdzekļu legalizācijai ir izmantots arī Latvijas azartspēļu sektors.

Savukārt Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne aģentūrai LETA norādīja, ka, ievērojot visus ar klātienes azartspēlēm saistītos riskus - liels skaits skaidras naudas darījumu un neidentificētas personas -, azartspēles jau kopš Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas direktīvas pieņemšanas ir iekļautas šīs direktīvas subjektu skaitā.

Pērn inspekcijas amatpersonas organizēja 39 apmācības 229 nozares darbiniekiem, kā arī veica 32 pārbaudes azartspēļu organizētāju birojos un azartspēļu vietās, pieņemot piecus lēmumus par administratīvā soda piemērošanu par pieļautajiem pārkāpumiem. Kopumā par pērn konstatētajiem pārkāpumiem piemērota soda nauda 56 641 eiro apmērā.  

Gan 2018.gadā, gan arī 2019.gadā inspekcija sniegusi ziņojumu FID par aizdomīgu darījumu uzraugāmajā nozarē, kas abām iestādēm sadarbojoties, ir par pamatu lietvedības sākšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu