Policija centralizēto eksāmenu laikā līdz šim nav konstatējusi satura nopludināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) šonedēļ centralizēto eksāmenu laikā nav konstatējusi eksāmenu uzdevumu satura nopludināšanas gadījumus.

Policija novērojusi, ka radusies neizpratne saistībā ar preventīvajiem pasākumiem, ko eksāmenu norises laikā jūnijā un jūlijā rīko policija sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, lai novērstu centralizēto eksāmenu uzdevumu prettiesisku izpaušanu pirms eksāmenu sākuma. Tāpat publiskajā telpā ir pausti iebildumi pret policijas klātbūtni eksāmenos, jo tas varot palielināt skolēniem stresu un negatīvi ietekmēt rezultātus.

Policija uzsver, ka informācija, ka policija it kā došoties pārbaudīt skolēnus eksāmenu laikā, ir neprecīza. Šo pārbaužu mērķis nekad neesot bijis skolēnu pārbaude - skolēni netraucēti varēs kārtot eksāmenus un policijai eksāmenu dienās nebūs saskarsmes ar skolēniem.

Šīs pārbaudes attiecas tikai uz skolas personālu, un policija nedosies uz telpām, kur notiek eksāmens.

Jau ziņots, ka vakar 12.klašu skolēni visā Latvijā kārtoja angļu valodas eksāmena praktisko daļu, līdz ar to sākot 2019./2020.mācību gada eksāmenu sesiju. Savukārt šodien 12.klašu skolēni visā Latvijā kārtoja centralizēto eksāmenu vācu valodā un turpināja kārtot angļu valodas eksāmena praktisko daļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu