Jaunietis ar mopēdu izbraukā zālīti un pēcāk pārgalvīgi mūk no policistiem (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Trešdienas pēcpusdienā Ķekavas centrā izvietotās kameras piefiksēja kādu jaunekli, kurš acīmredzot bija nolēmis pārbaudīt vietējo policistu vērību. 

Puisis ar mopēdu izpildīja dažādus trikus, kādu gabaliņu pabrauca uz aizmugurējā riteņa un savu uznācienu noslēdza ar "saulīšu" zīmēšanu zālājā tieši zem videonovērošanas kameras. Policijas reakcija ilgi nebija jāgaida, ziņo raidījums Degpunktā.

Kā norāda Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Mārtiņš Bomiņš, kārtības un likuma sargi pamanīja jaunieša izdarības un pārbaudīja mopēda numuru. Tas izrādījās meklēšanā un noņemts no uzskaites jau kādu laiku. Ilgi nedomājot, policisti nolēma doties uz notikuma vietu, lai uzzinātu vairāk par jaunieti, viņa mopēdu un numura zīmi.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Jaunietis gan sadarbībai ar policistiem nebija gatavs, tādēļ, pamanījis tuvojamies Pašvaldības policijas auto, sāka bēgt un negrasījās apstāties pat pēc vairākkārtēja uzaicinājuma. 

"Jaunietis negribēja sagaidīt policijas darbiniekus un metās bēgt no notikuma vietas. Te jāatzīst, ka tā bēgšana bija visai pārgalvīga, neapdomīga un muļķīga, jo faktiski vairākas reizes izraisīja nopietnas situācijas, apdraudot gan sevi, gan citus satiksmes dalībniekus, brauca pa pagalmiem, pa ielām lielā ātrumā," stāsta Bomiņš.

Jauneklis arī nereaģēja uz policijas lūgumiem apturēt spēkratu, taču kādā brīdī nolēma mest motorolleru pie malas un turpināt bēgt kājām. Tālu aizbēgt viņam gan neizdevās, un viņš tika notverts. Sarunā ar policistiem jaunietis atklāja, ka braucamo nopircis no kāda vīrieša Rīgā un īsti nezina, kādēļ bēdzis. Viņš pieļāva, ka nobijies no soda par zālītes izbraukāšanu. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Sods par šo pārkāpumu gan būtu tīrais nieks, ja salīdzina ar nepatikšanām, kas briest par bēgšanu no policijas.

Liktenīgajā vakarā nepilngadīgais puika pabija aiz restēm, iepazinās ar ceļu policistiem, kas fiksēja viņa pārkāpumus ceļu satiksmē, kā arī tuvējā Valsts policijas iecirkņa darbiniekiem, kuri nu noskaidros, kā jauneklis ticis pie sveša braucamrīka numura zīmes un kāda ir viņa braucamrīka izcelsme. Turklāt visas šīs klapatas papildinās arī soda nauda, kuras apmērs, visticamāk, krietni pārsniegs puikas mopēda vērtību.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu