Venecuēlas opozīcijas līderis noliedz, ka būtu patvēries Francijas vēstniecībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Huans Gvaido
Huans Gvaido Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / REUTERS

Venecuēlas opozīcijas līderis Huans Gvaido, kuru ASV un vairāk nekā 50 pasaules valstis atzinušas par pagaidu prezidentu, noliedz apgalvojumus, ka viņš būtu patvēries Francijas vēstniecībā Karakasā.

Gvaido komanda un un viņa sabiedrotie parlamentā sestdien izplatījuši video, kurā viņš redzams pastaigājamies par ielu.

"Viņi ir tie, kas slēpjas. 15 miljonu dolāru atlīdzība par viņiem. Es rādu savu seju,"  vienā no video saka Gvaido. Tajā viņš redzams maskā un cimdos, kas apvilkti, lai pasargātos no Covid-19, ejot gar auto rindu, sveicinoties un sarunājoties ar šoferiem.

Gvaido šādi atsaucās uz ASV apsūdzībām "narkoterorismā", ko Vašingtona izvirzījusi Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro valdībai.

Gvaido sabiedroto izplatītajos video nav norādīta vieta un laiks, kur un kad tie uzņemti.

Venecuēlas ārlietu ministrs Horhe Arreasa ceturtdien apgalvoja, ka Gvaido slēpjas Francijas vēstniecībā un pieprasīja, lai viņš tiktu nodots "Venecuēlas justīcijai".

Francija piektdien šos apgalvojumus noliedza.

"Huans Gvaidos nav Francijas vēstniecībā Karakasā. Mēs to vairākkārt esam apstiprinājuši Venecuēlas varasiestādēm," sacīja Francijas Ārlietu ministrijas pārstāve sakariem ar presi Aņēza fon der Mīla.

Maduro un viņa administrācija apgalvo, ka Gvaido "bēguļo no tiesu varas", kaut arī orderis viņa aizturēšanai nav izdots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu