Maskavā atcelts pašizolācijas un caurlaižu režīms (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Maskavā no šodienas atcelts pašizolācijas režīms un elektronisko caurlaižu darbība.

Šodien Maskavas ielās atkal bija novērojami lieli sastrēgumi, cilvēkiem steidzoties savās ikdienas gaitās bez stingrajiem ierobežojumiem, kas bija spēkā ilgāk nekā divus mēnešus.

Krievijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 8595 cilvēkiem un 171 cilvēks miris no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19, otrdien paziņojušas amatpersonas.

Krievijā kopumā no Covid-19 miruši 6142 cilvēki un inficējušies 485 253 cilvēki.

Maskavu jaunais koronavīruss skāris sevišķi smagi. Tur aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar to konstatēta 1572 cilvēkiem.

Tomēr Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins pirmdien paziņoja, ka pašizolācijas režīms un elektronisko caurlaižu darbība otrdien tiks atcelta.

"Jau ar rītdienu 9.jūniju tiek atcelta pašizolācija un caurlaižu režīms. Kopā ar to tiek atcelts arī pastaigu grafiks. Pilsētas iedzīvotāji, arī 65 gadu slieksni pārsniegušie maskavieši un pilsoņi, kas sirgst ar hroniskām slimībām, var bez ierobežojumiem iet laukā, braukt savās darīšanās un apmeklēt sabiedriskas vietas," savā tīmekļa vietnē pirmdien pavēstīja Sobjaņins.

Atjaunota sociālo karšu darbība, atsevišķas iedzīvotāju kategorijas var atkal sabiedriskajā transportā braukt bez maksas.

No šodienas Maskavā darbu atsāk arī skaistumkopšanas saloni un veterinārās klīnikas, atcelti aizliegumi auto koplietošanas pakalpojumiem, kā arī atsāksies mēģinājumi teātros, cilvēki atkal varēs apmeklēt kapsētas.

Amatpersonas apgalvo, ka lielais inficēto skaits Krievijā izskaidrojams ar lielo pārbaužu skaitu - līdz šim pārbaudīti 13 miljoni cilvēku. Amatpersonas arī norāda, ka salīdzinoši zemais mirstības rādītājs ļauj droši atcelt ierobežojumus.

Taču kritiķi uzskata, ka varasiestādes slēpj patiesos datus un steidzas atcelt ierobežojumus politisku iemeslu dēļ.

Krievijā 1.jūlijā paredzēts referendums par konstitūcijas grozījumiem, kas potenciāli var paildzināt prezidenta Vladimira Putina atrašanos pie varas līdz 2036.gadam.

Putins arī iecerējis sarīkot vērienīgu militāro parādi 24.jūnijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu